Primăria Tulcea nu va finanţa nici anul acesta fasolea cu ciolan de 1 Decembrie, dar se pare că o societate comercială intenţionează să ofere, gratuit, delicatesa tradiţională anumitor categorii sociale.

De altfel, primarul Ştefan Ilie nu a fost niciodată un fan al acestui gen de intervenţie administrativă.

„Niciodată eu, ca primar, şi niciodată eu, ca şi conducător de instituţie, nu am făcut aşa ceva. Fasolea cu ciolan a dat-o Consiliul Judeţean. Avem într-adevăr o societate care ar vrea să sponsorizeze nişte porţii de fasole cu ciolan şi asta nu este niciun fel de problemă dacă dânşii doresc să dea la anumite categorii sociale fasole cu ciolan gratis”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

În schimb, copiii care vor colinda Primăria Tulcea vor primi, ca în fiecare an, pacheţele cu dulciuri. De asemenea, copiii aflaţi în instituţiile de ocrotire vor primi punguţe de Crăciun.

„În perioada lunii decembrie, atât din bugetul local cât şi din sponsorizări vom da copiilor de la instituţiile sociale,  dar şi de la licee sau şcoli, punguliţe de Crăciun. Şi acelaşi lucru facem şi când sunt sărbătorile musulmane. În fiecare an primim colindători la primărie. Şcolile, clasele se înscriu la noi şi noi le programăm şi le oferim punguţe cu dulciuri”, a precizat primarul.

Manifestările organizate de autorităţi de 1 Decembrie vor începe la ora 9.00, la Cimitirul eroilor, acolo unde va avea loc un ceremonial militar şi religios care va fi urmat de depunerea unor coroane de flori.

După defilarea militarilor şi tehnicii unităţilor din judeţ şi a instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne, la ora 15.00, în centrul municipiului, va avea loc un spectacol în aer liber susţinut de ansamblurile Baladele Deltei şi Danubius, şi un recital al artistei Adriana Ochişanu.

Spectacolul „Uniţi sub tricolor” este organizat de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Tulcea şi de ansamblul Baladele Deltei.