Consilierii judeţeni tulceni vor vota joi, într-o şedinţă extraordinară, repartizarea către primăriile din judeţ a sumei totale de 2.033.000 lei, din cota de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar la bugetul de stat în anul 2023.

Banii vor fi alocaţi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cele mai mari sumă le primeşte Nufăru – 228.000 lei, şi Turcoaia – 75.000 lei, la polul opus aflându-se comuna Stejaru, care figurează cu 0 lei.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Horia Teodorescu, celelalte  unităţi administrativ teritoriale din judeţ vor primi sume cuprinse între 25.000 şi 45.000 lei.

În luna februarie a acestui an, din sursele de finanţare pentru bugetele locale, Consiliul Judeţean a repartizat pe unităţi administrativ-teritoriale suma de  38.176 mii lei.