Viceprimarul PER Dragoş Simion este candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea, a anunţat preşedintele organizaţiei judeţene PSD Tulcea, Horia Teodorescu, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul din strada Victoriei. Andaluzia Luca, preşedintele organizaţiei municipale PSD, ar urma să ocupe un post de viceprimar sau de city manager.

„Astăzi şi ieri au fost mai multe şedinţe ale biroului organizaţiei municipale PSD Tulcea, unde s-a discutat viitoarea candidatură pentru funcţia de primar a municipiului Tulcea la alegerile din septembrie. În urma tuturor discuţiilor, viitorul candidat al PSD la Primăria Municipiului Tulcea în persoana domnului Dragoş Simion. De asemenea vreau să vă anunţ că nu doar Dragoş Simion va face parte din acest vârf de lance, venim cu propunerea unui tandem în această bătălie, Dragoş Simion şi Andaluzia Luca. M-a bucurat faptul că toţi cei care suntem în conducerea organizaţiei judeţene şi în mod special Andaluzia Luca a înţeles că trebuie să optimizăm aşa cum credem noi mai bine şansele pentru a câştiga alegerile din septembrie. Asta dă dovadă de maturitate politică şi umană, chiar dacă cei doi stăteau în poziţii sensibil apropiate, oricare dintre ei putea să fie apropiat, dar Andaluzia a spus că dacă putem optimiza aceste şanse, ea va sta în bătălie lângă Dragoş Simion şi alături de toţi cei din organizaţie, având ca unic scop câştigarea alegerilor la Primăria Municipiului Tulcea. Ce m-a bucurat foarte mult, că Dragoş a venit însoţit de doi dintre oamenii care l-au susţinut, lucru care îl va face în continuare, va aduce aproape oameni care au fost aproape de domnia sa în alegerile trecute”, a declarat, miercuri seara, preşedintele Horia Teodorescu.

La rândul său, Dragoş Simion şi-a declarat convingerea că, alături de Andaluzia Luca, va reuşi să facă administraţie pentru tulceni.

„Sunt ferm convins că în echipa pe care a prezentat-o domnul preşedinte împreună cu doamna Andaluzia Luca vom reuşi să readucem Tulcea în mâinile tulcenilor, aşa cum este normal, aşa cum se cade, şi să facem administraţie pentru tulceni. Este lucrul pe care mi-l doresc şi pentru care voi lupta până la capăt”, a declarat Dragoş Simion.

Andaluzia Luca a spus în intervenţia sa că parteneriatul cu Dragoş Simion este oficializat acum, însă el există de multă vreme şi a fost demonstrat în cadrul Consiliului Local.

„În seara aceasta de fapt oficializăm un parteneriat pe care eu cu Dragoş l-am avut în ultimii ani în cadrul Consiliului Local. Este cunoscut faptul că noi întotdeauna ne-am susţinut în Consiliul Local atunci când a fost vorba de interesul public. Lucrul acesta s-a văzut de foarte multe ori în acţiunile noastre pe care le-am făcut, prin votul alocat în proiectele de hotărâri care erau strict în interesul cetăţenilor. Avem nevoie de oameni serioşi, de administraţie, experienţele pe care le avem, politice, administrative, atât eu cât şi Dragoş, dar şi toţi colegii din spatele nostru din Consiliul Local şi nu numai”, a declarat Andaluzia Luca.

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca şi preşedintele AcoR Tulcea, a subliniat că echipa social democrată nu a ţinut neapărat să vină în faţa electoratului cu un membru al partidului.

„Felicitări Dragoş şi Anda pentru deciziile pe care le-aţi luat împreună în ceea ce priveşte anul 2024. Cu siguranţă sunteţi conştienţi că v-aţi asumat o responsabilitate extraordinar de mare, dar ce îmi doresc eu cu siguranţă îşi doresc foarte mulţi tulceni, să vadă o schimbare şi să vadă că echipa PSD-ului de la Tulcea nu a ţinut cont neapărat că trebuie să venim neapărat cu un membru vechi de partid sau mai nou în partid, ci a ţinut cont de dorinţa cetăţeanului. Această idee de echipă s-a desprins de câţiva ani de zile prin întrebările pe care ni le adresau cetăţenii acestui municipiu. Şi dacă vom reuşi, şi eu ştiu sigur că vom reuşi să ajungem să discutăm cu cât mai mulţi oameni din Municipiul Tulcea, cu siguranţă vom avea şi respectul acestor cetăţeni şi cu siguranţă veţi face o echipă pentru tulceni, şi nu pentru un partid anume”, a declarat Eugen Ion.

În ceea ce priveşte lista de consilieri municipali, preşedintele Horia Teodorescu a precizat că va fi una valoroasă şi nu făcută doar pe criterii politice.

„Se lansează un tandem, Dragoş candidează ca şi primar, dar în viitoarea structură de administraţie de decizie la nivelul Municipiului Tulcea, Andaluzia va fi mâna dreaptă, pe o poziţie de citymanager, de viceprimar, ş.a.m.d. Eu aş vrea să reîmprospătez dramatic lista de consilieri, ţinând cont că avem doi colegi care au venit din Vard, care sunt destul de valoroşi, şi alţii care vor veni. În orice caz vă garantez că va fi o listă de consilieri valoroasă şi nu făcută doar pe criterii politice”, a precizat Horia Teodorescu.

În vârstă de 43 de ani, Dragoş Simion, licenţiat în Economie şi Drept, este viceprimar al municipiului Tulcea din toamna anului 2020.