Karatiştii clubului Nippon Budo Sport Tulcea au cucerit anul trecut nu mai puţin de 258 de medalii în cadrul competiţiilor naţionale, internaţionale, europene şi mondiale la care au participat.

Sensei Nicolaie Pănuţă consideră că a fost un an competiţional aglomerat şi obositor, sportivii săi participând la multe competiţii cu adversari puternici.

„În primul rând foarte aglomerat şi obositor, pe lângă cele 19 competiţii la care am participat şi cele două pe care a trebuit să le organizez, clubul nostru a mai participat la trei seminarii internaţionale în Bulgaria, la tabăra naţională în Eforie, sparringuri şi stagii de pregătire, deci sunt foarte puţine wekeenduri când am stat acasă. Din punct de vedere valoric, tehnico – tactic, fizic a fost foarte greu. Nici o competiţie naţională nu a fost sub 350 de sportivi parti-cipanţi, iar cele internaţionale, mondiale cu peste 500 de sportive. De exemplu la mondialele din Olanda, au fost 700 de participanţi. La probele de kumite (lupta full contact), la campionatele europene sau mondiale, de exemplu Albert, Vlad şi Irina au avut de disputat şi de câştigat câte 4 – 5 meciuri, fiind câte o categorie de 30 – 40 de sportivi, ceea ce nu este uşor. Dacă în tururile preliminarii poate eşti norocos să dai de adversari din ţările vestice, în semifinală şi finală sigur te întâlneşti cu sportivi puternici din Kazahstan, Armenia,Georgia, Bulgaria, Ucraina etc”, ne-a declarat sensei Nicolaie Pănuţă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.