Consiliul Judeţean Tulcea participă, în perioada 15 – 18 februarie 2024, la ediţia cu numărul 48 din cadrul Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară, organizat în pavilionul expoziţional B2 din incinta complexului Romexpo, Bucureşti.

Tematica acestei ediţii implică o nouă abordare, cu accent educativ asupra protejării şi conservării naturii, evidenţiind în special promovarea turismului lent şi a ecoturismului, sub deviza „Judeţul Tulcea – tradiţie în armonie cu natura”.

„Îi invităm alături de noi pe operatorii economici interesaţi de promovarea destinaţiei turistice la nivel naţional şi, totodată, îi invităm pe vizitatori să descopere la stand o mică parte din frumuseţea judeţului Tulcea, precum şi oferte early booking pentru sezonul turistic din acest an”, a transmis Consiliul Judeţean Tulcea.

„Ineditul judeţului Tulcea faţă de alte destinaţii turistice este bineînţeles, perla coroanei, Delta Dunării, un loc unic, un tărâm de poveste şi o destinaţie de care te îndrăgosteşti de la prima vedere. Îmi doresc ca, prin participarea la acest târg de turism, să venim în sprijinul operatorilor economici care ştiu să promoveze ce avem noi mai frumos şi, mai mult decât atât, să venim în întâmpinarea turiştilor cu o ofertă turistică greu de refuzat şi experienţe inedite în oricare anotimp din an. Avem Dunăre, avem mare, avem Deltă, avem cei mai vechi munţi, avem cetăţi medievale şi un popor multicultural cu o colecţie de tradiţii şi obiceiuri străvechi, obiective de neratat pentru turiştii din ţară şi de peste hotare”, susţine Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Pe parcursul evenimentului, vizitatorii se vor bucura de momente artistice oferite de ansambluri folclorice tradiţionale şi grupuri vocale ale minorităţilor etnice din judeţul Tulcea. De asemenea, aceştia pot degusta tradiţionalele preparate locale şi vinuri dobrogene oferite de cunoscuţi producători locali.

Operatorii de turism care sunt interesaţi a se promova în cadrul Târgului de Turism al României sunt aşteptaţi cu materiale informative la sediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică.

 „Sunt binevenite inclusiv materiale de promovare video, pentru a rula la standul reprezentativ al judeţului nostru. Persoană de contact: Cosmin Târnăcop, telefon 0744.558.211, email cnipttulcea@gmail.com”, se precizează în comunicat.