Primăria Tulcea va elabora un regulament pentru atribuirea păşunilor din municipiu către crescătorii de animale.

Problema a fost adusă în atenţie în cadrul şedinţei de Consiliu Local, de la finele lunii trecute, de către Ionuţ Tănase, crescător de animale care deţine peste 100 de bovine.

Nemulţumit fiind de faptul că nu are unde să-şi scoată animalele la păşunat în mod legal, Ionuţ Tănase a solicitat elaborarea unui regulament de închiriere a păşunilor din municipiu.

Municipiul Tulcea are în jur de 60 de ha de păşune, inventarierea şi intabularea acestora fiind în curs de finalizare.

„Sunt păşuni, au fost multă vreme în lucru. Am avut un contract cu o societate care ne-a făcut inventarierea şi intabularea lor şi suntem în curs de finalizare. Până la viitoarea hotărâre de Consiliu Local, încercăm să punem în aplicare acel regulament. Sunt în jur de 60 de ha pe Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) în extravilanul municipiului Tulcea. Urmează acest regulament care este în lucru la colegii mei de la DIAP, este vorba de regulamentul şi modalitatea de atribuire. Piesa principală care ne lipsea era inventarul şi intabularea lor. Din câte ştiu sunt la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Tulcea”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, George Şinghi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.