Elevii şi sportivii din municipiu cu rezultate deosebite au fost premiaţi, ieri, de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Tulcea, în aplauzele asistenţei. Fiecare a primit o diplomă de merit şi un premiu în bani, care a variat, în funcţie de performanţă, între  400 şi 1.000 de lei.

La ediţia din acest an, au fost premiaţi în jur 130 de elevi, studenţi şi sportivi, iar pentru acest eveniment autorităţile locale au alocat 70.200 lei. Alături de premianţi, la evenimentul de ieri au fost prezenţi părinţi, bunici şi consilierii locali.

Elevii care au obţinut medii peste 9.50 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat din 2023 au fost premiaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 lei.

De asemenea, sportivii legitimaţi la cluburile din municipiu care au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului la competiţiile interne şi internaţionale au fost recompensaţi cu sume cuprinse între 400 şi 1.000 de lei.

În debutul intervenţiei sale, după ce a prezentat consilierii locali prezenţi la eveniment, primarul Ştefan Ilie a anunţat că, în anii următori, festivitatea de premiere va avea loc în ianuarie – februarie, pentru a putea fi contabilizate şi premiile obţinute la competiţiile din decembrie.

“Deşi ne-am întristat că nu am putut să facem premierea, aşa cum eram obişnuiţi, la sfârşitul anului, totuşi, uite că cele rele nu s-au adunat, dimpotrivă, s-au adunat doar lucruri bune, pentru că în luna decembrie, când noi aveam de gând să facem premierea, sportivi din municipiul nostru au obţinut şi alte performanţe. Aşa că, de-acum înainte, cred  că este mult mai bine ca la finalul unui întreg an, inclusiv luna decembrie, să le adunăm şi să premiem în luna ianuarie-februarie, chiar dacă elevii care au obţinut rezultate deosebite la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat mai devreme. Anul acesta Primăria Municipiului Tulcea prin hotărârea Consiliului Local premiază pentru a treia oară elevii care au obţinut note la Examenul de Evaluare Naţională şi Bacalaureat de la 9,50 în sus. De asemenea, sportivii atât la sporturi olimpice cât şi neolimpice care au obţinut performanţe şi care ne-au făcut să fim mândri că avem în municipiul nostru profesori, elevi şi sportivi care îşi depăşesc condiţia şi reuşesc să obţină performanţe mari. În total sunt aproximativ 130 de elevi şi sportivi care vor fi apreciaţi astăzi. Ei pe lângă aceste diplome vor primi şi nişte sume simbolice care în total însumează 70.200 lei. Voi, în primul rând, elevii şi sportivii, sunteţi cei cu care noi ne mândrim. Exemplul vostru trebuie să fie exemplul pentru generaţiile care vin din spate. Această recunoaştere a meritelor voastre să vă facă să reuşiţi în toate etapele vieţii, indiferent care sunt ele. Noi, tulcenii, cei care vă apreciem, nu trebuie să facem decât să vă dăm exemplul celorlalte generaţii pentru a avea performanţe la fel ca voi, şi, de ce nu, să depăşească tot mai mult performanţele, să avem cu ne mândri de la an la an tot mai mult, pentru că este foarte important să apreciezi pe cel care a făcut un efort deosebit. Performanţele dumneavoastră ne sunt oferite la nivelul Examenului de Evaluare Naţională şi Bacalaureat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, doamna Viorica Pavel, inspectorul general, şi performanţele sportive de către Direcţia Judeţeană de Sport, doamna Elena Moruzov”, a declarat primarul Ştefan Ilie.