Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării 1.750 de metri de plase monofilament dintr-o zonă strict protejată, în acestea aflându-se aproape 250 de kilograme de peşte, a anunţat vineri instituţia statului.

Lucrătorii Grupului de nave din Sulina au desfăşurat, joi, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, iar în timpul acesteia, pe lacul Leahova, zonă strict protejată din Deltă, au găsit plasele în care s-a descoperit cantitatea de 243 de kilograme de peşte.

„Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră şi introduse în camera de corpuri delicte a instituţiei”, se precizează în informarea Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de utilizare de plase monofilament şi pescuit în perioada de prohibiţie în zonă strict protejată, desfăşurând activităţi specifice pentru identificarea autorilor.