Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, va candida pentru al doilea mandat de primar al municipiului Tulcea, iar deputatul liberal George Şişcu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea.

„Nu m-am gândit niciodată să nu mai candidez la funcţia de primar al Tulcei. Ar fi o dovadă de laşitate faţă de tulceni să nu continui proiectele pe care le-am început. Sper că ne vom bucura cu toţii pe 10 iunie, nu doar pentru recâştigarea Primăriei Tulcea, ci şi pentru câştigarea Consiliului Judeţean Tulcea şi a unui număr cât mai mare de primării”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

„Candidez pentru a doua oară la preşedinţia Consiliului Judeţean. Am pierdut cu foarte puţine procente în urmă cu trei ani şi jumătate. Sper să remontăm acea mică diferenţă, şi, aşa cum şi-au exprimat încrederea colegii mei, să aducem culorile PNL la conducerea Consiliului Judeţean. Îi asigur pe tulceni că am Tulcea în toate celulele mele, sunt născut şi crescut în acest judeţ. Pe cartea mea de identitate nu a fost niciodată o altă adresă decât Babadag, aşa că pot considera că un tulcean de-a lor, neaoş, îi poate reprezenta de-acum înainte, aşa cum am făcut-o şi până acum, sper eu, cu folos. Vreau ca cetăţenii judeţului nostru să înţeleagă că nu este chiar atât de simplu să fi politician, mulţi au o părere şi o impresie eronată despre această funcţie. Vine un moment când nu mai cazi singur, pentru că tu devii suma celor care te-au crezut pe cuvânt şi celor care te-au trimis acolo, pe acel scaun, pe acea funcţie, şi rişti să dezamăgeşti o întreagă populaţie. Eu le promit că nu voi face acest lucru. Ei mă cunosc şi ştiu că pentru mine destinul acestui judeţ este primordial, iar efortul pe care îl voi face va fi deosebit. Eu sunt convins că voi câştiga de data aceasta şi îi îndemn şi pe detractorii noştri să fie mai înţelepţi şi civilizaţi”, a declarat George Şişcu.

Anunţul a fost făcut ieri, când Organizaţia judeţeană a PNL Tulcea a lansat 11 candidaţi noi la primăriile din judeţ.

Printre aceştia se află şi fratele preşedintelui organizaţiei, Marian Ilie, care doreşte să câştige funcţia de primar al comunei Luncaviţa. Imobilizat într-un scaun cu rotile de aproape 20 de ani, Marian Ilie lucrează în cadrul Primăriei comunei Luncaviţa de mai mulţi ani şi a atras proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro pentru comunitate.

„Pe mine, oamenii m-au împins tot timpul de la spate. Cred că au ştiut ei ceva. Sunt mândru de ceea ce a realizat Ştefan în Luncaviţa. Sunt mândru de ceea ce fac pentru comuna Luncaviţa. Cu siguranţă, voi face mai bine ca el în comuna Luncaviţa. Cunosc problemele administraţiei publice locale şi poveştile oamenilor din comuna mea. Nu pot decât să fiu onorat că Luncaviţa noastră are oameni destoinici, harnici, pentru care merită ca eu să mă implic în funcţia de primar. Dizabilitatea pe care o am cred că va fi o abilitate pentru întregul judeţ, pentru întregul partid. Şi iată că atât femei, cât şi persoane cu dizabilităţi sunt în această echipă. Vă mulţumesc şi vă iubesc, luncăviţeni”, a declarat Marian Ilie în timpul conferinţei de presă.

Cei 11 noi candidaţi lansaţi ieri sunt Alexandru Averian – Comuna Sarichioi, Andreea Tanur – Comuna Cerna, Viorica Toader – Comuna Peceneaga, Marian Ilie – Comuna Luncaviţa, Gabriel Neacşu – Comuna Ostrov, Cătălin Mocanu – Comuna Valea Nucarilor, Grişa Panait – Comuna Carcaliu, Nicu Arnăutu – Comuna M.Kogălniceanu, Liliana Marinescu – Comuna Baia, Dănuţ Puşcasu – Comuna I.C.Brătianu, Florin Pascale – Comuna Niculiţel.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, a vorbit despre cei 11 candidaţi pentru prima oară la primăriile comunelor tulcene.

„Îi caracterizează optimismul şi încrederea pe care o expun în faţa dumneavoastră. Pot spune că media de vârstă e una extraordinară care face ca echipa noastră liberală să propună un suflu tineresc. Îi caracterizează determinarea de a face bine. Oamenii aceştia nu candidează doar de dragul de a obţine o funcţie pe care apoi să o evite. Ei candidează pentru că în localitatea lor e nevoie de dezvoltare, de comunicare. (…) Pe toţi aceşti noi candidaţi îi caracterizează curajul de a transforma localitatea lor în ceea ce trebuie la nivelul acestor ani”, a declarat Ştefan Ilie.

În intervenţiile lor, noii candidaţi şi-au prezentat planurile.

Liliana Marinescu, Baia: „Sunt o femeie energică, activă. M-am implicat foarte mult în tot ceea ce înseamnă problemele judeţului Tulcea. Sunt cadru universitar, de profesie sunt economist şi fac parte din organizaţia femeilor antreprenor la nivel naţional. La nivelul comunei Baia, am hotărât să candidez la funcţia de primar deoarece consider că experienţa mea profesională acumulată în administraţia publică este binevenită în a construi şi la nivelul comunei. Până în momentul de faţă implicarea mea la nivelul comunei Baia a fost destul de mare. În afară de pregătirea profesională, eu sunt şi soţie de preot, şi atunci implicarea mea a fost mult mai amplă. Îi asigur pe locuitorii comunei Baia că lucrurile se vor schimba în bine, pentru că eu sunt omul care nu promite, sunt omul care face”.

Andreea Tanur, Cerna: „Sunt absolventă a facultăţii de management şi administraţie publică, sunt mamă a trei copii. Din 2017 sunt coordonatoarea şi preşedinta asociaţiei culturale Altona din Cerna. Sper ca prin această candidatură a mea să reuşesc să duc Cerna şi locuitorii acesteia acolo unde chiar îi este locul, atât din punct de vedere economic, cultural şi turistic”.

Viorica Toader, Peceneaga: „Sunt arhivist de formaţie, administratorul unei societăţi de arhivare, mamă şi soţie. Sunt o persoană hotărâtă şi dornică să facă o schimbare în bine în comuna mea. În acest moment am senzaţia că lucrurile acolo stau pe loc, iar comuna Peceneaga, aflată pe malul Dunării, are un potenţial şi turistic şi economic foarte mare şi îmi doresc să le pun în valoare”.

Alexandru Averian, primăria Sarichioi: „Sunt profesor de meserie şi, după cel puţin 20 de ani de muncă în domeniul universitar, în care am avut o bogată experienţă academică, dar şi o bogată experienţă de management a fondurilor europene, am simţit întotdeauna că locul de unde provin este acel loc pe care îl simt ca fiind acasă. Şi Sarichioi este o zonă cu potenţial turistic şi economic, şi cred că am experienţa şi determinarea necesară pentru a valorifica acest potenţial”.

Dănuţ Puşcaşu, I.C. Brătianu: „M-am hotărât să candidez din partea PNL pentru a dezvolta comunitatea din care fac parte”.

Grigore Grişa Panait, Carcaliu: „Sunt absolvent al facultăţii de drept, administrator al unei firme de transport. Mă consider un viitor primar potrivit, pentru că eu cunosc foarte bine nevoile comunei şi nevoile cetăţenilor din comună. Îmi doresc ca oamenii din localitate să vină la primărie când este nevoie ca la o a doua casă”.

Florin Pascale, Niculiţel: „Am avut onoarea să fiu timp de trei mandate primarul comunei Niculiţel şi nu a fost uşor, am muncit mult şi rezultatele au apărut. În 2015, Niculiţelul era nominalizat în top 3 cele mai frumoase localităţi din judeţul Tulcea, alături de Luncaviţa şi Jurilovca. În 2020, cetăţenii din Niculiţel au ales altceva. Eu le-am respectat decizia, m-am retras din administraţia locală, dar proiectele mele au rămas. Constat acum, că după patru ani, unele nu sunt nici măcar începute, iar altele nici măcar terminate. Cetăţenii din sat mă întreabă dacă mai candidez, ar trebui. Şi am luat decizia, de ce nu? Niculiţelul merită mai mult”.

Cătălin Mocanu, Valea Nucarilor: „Îmi doresc să fac o administraţie la nivel local mult mai bună, performantă. M-am implicat, am avut patru ani de mandat de viceprimar. Sunt foarte multe probleme la nivel local şi eu vreau să mă implic şi să mă asigur că cetăţenii vor fi primiţi la primărie cu căldură şi bucurie”.

Nicu Arnăutu, Mihail Kogălniceanu: „Sunt sigur că împreună cu echipa PNL din Mihail Kogălniceanu o să facem ca această comună să fie una dintre fruntaşele judeţului”.

Ştefan Ilie a precizat că în momentul de faţă mai sunt două, trei primării în judeţ pentru care nu au fost stabiliţi candidaţii la funcţiile de primar, în contextul în care în acestea există mai mulţi candidaţi cu şanse de a câştiga mandatele.

La conferinţa de ieri au fost prezenţi şi o serie de primari în funcţie care au confirmat că vor candida pentru un nou mandat: Georgian Caraman, primarul oraşului Babadag, Gheorghe Năstase, primarul comunei Somova şi Enache Dumitru, primarul comunei Stejaru.

De asemenea, au fost prezenţi deputatul Michael Gudu, Alexandru Filip, vicepreşedinte al PNL Tulcea, George Şinghi, viceprimarul municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, administratorul municipiului Tulcea, Mihai Huleni, vicepreşedinte al CJ Tulcea, Doina Săcui, preşedinta OFL Tulcea.

În săptămânile viitoare PNL Tulcea urmează să prezinte numele tuturor celor care vor candida pentru primăriile oraşelor şi comunelor tulcene.