Federaţia SCOR anunţă că încetează suspendarea declanşării grevei la nivelul administraţiei publice locale din comune, ca urmare a refuzului Guvernului de a soluţiona revendicările salariale, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit comunicatului sindicatelor, începând de luni, 18 martie, vor avea loc greve de avertisment de 2 ore zilnic, urmate de „grevă japoneză prin exces de zel”.

Sindicatele cer majorarea salariilor cu 36-40% pentru a le ajunge la nivelul anului 2021, la fel ca în cazul personalului din educaţie, sănătate şi asistenţă socială.

Preşedintele sindicatului SCOR Tulcea, Florentin Bibică, spune că toate comunele din judeţul Tulcea, în afară de comuna Nufăru, participă la acest protest

„În momentul de faţă, în judeţul Tulcea sunt 455 de membri de sindicat, dar nu toţi dintre aceştia au intrat în grevă. Greva de avertisment a început de astăzi. De azi greva se va face câte două ore. La capitolul comune, lucrul pe care vi-l pot confirma este că Nufăru nu participă, în rest toate celelalte comune din judeţ participă, adică 31 de comune participă”, ne-a declarat, ieri, Florentin Bibică.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.