Proiectul noii pieţe de pe strada 1848 prinde contur. Investiţia derulată de Primăria Tulcea în valoare de circa 2 milioane de euro va fi scoasă la licitaţie după ce, recent, studiul de fezabilitate a fost recepţionat. Piaţa se va întinde pe o suprafaţă de 924 mp cu regim de înălţime demisol şi parter, compus din două corpuri ce deservesc opt spaţii comerciale. De asemenea, este prevăzută o zonă de 18 tarabe în exterior şi 10 locuri de parcare la demisol. Între demisol şi parter, va fi montat un lift pentru cărat marfă. Proiectul prevede şi montarea unui sistem fotovoltaic hibrid complet compus din 26 panouri fotovoltaice policristaline 400 W amplasate spre sud, sistem ce va produce 10,4 KW energie electrică. Proiectul urmează să fie votat de Consiliul Local în şedinţa ordinară viitoare.

„A fost realizat studiul de fezabilitate şi suntem în faza aprobării acestuia în Consiliul Local. Este o zonă foarte mare, este un teren de aproximativ 900 m. Aşadar, pentru că am avut foarte multe solicitări de la locuitorii din zonă privind necesitatea unei pieţe am iniţiat şi acest proiect. După aprobarea studiului de fezabilitate proiectantul va primi acordul pentru continuarea cu proiectul tehnic, iar după realizarea proiectului tehnic de către acelaşi proiectant care are studiul de fezabilitate, vom intra în licitaţie pentru execuţie. Acestea se întâmplă mai ales concomitent cu proiectul de realizare a utilităţilor şi a străzilor de pe acest teren, proiect care este în desfăşurare”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

În zona în care se construiesc locuinţe prin Agenţia Naţională de Locuinţe vor fi amenajate locuri de joacă şi spaţii verzi.