Peste 300 de puieţi de arbori au fost plantaţi în mai multe zone din oraş, printre care parcul Ciuperca, între Moara de vânt şi Casa Albastră, Parcul Carol, Monumentul Independenţei, Parcul Personalităţilor, cartierul Dallas, pe str. Isaccei şi în zona terenului de sport de pe Chiparosului, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

În acest sezon, pe lista programului de plantări în municipiul Tulcea se regăsesc 1100 puieţi de arbori cu balot (din speciile mesteacăn, liquidambar, platan, frasin, salcie, arţar, celtis australis, prunus cerasifera, cedru, tisa, chiparos), 960 puieţi de arbori fără balot (din speciile salcie, frasin, prunus cerasifera, tei etc.), 532 de arbuşti şi peste 1200 de plante erbacee perene.

Plantările se derulează în parcuri, pe aliniamentele stradale, în cartiere, pentru refacerea pierderilor suferite la furtuna din luna noiembrie, precum si în alte zone, unde se vor înfiinţa noi spaţii verzi, cum ar fi Dumitru Ivanov şi Rezervorului.

Primăria Tulcea are în execuţie înfiinţarea rozariului din Parcul Ciuperca, unde se plantează peste 7440 butaşi de trandafir, 50 de arbori, 900 de arbuşti şi 600 de plante erbacee.