Primăria municipiului Tulcea va pune în funcţiune în seara aceasta şase treceri de pietoni inteligente, dacă probele de verificare vor fi conforme. Este vorba despre cele cinci treceri inteligente de pe strada Păcii şi una pe strada Mahmudiei.

Trecerea de pietoni inteligentă este utilă în special pe timpul nopţii. În momentul în care senzorii integraţi pe stâlp detectează un pieton, ledurile montate pe cei doi stâlpi luminează intermitent semnalizând conducătorului auto că pe trecere se află pietoni. Sistemul funcţionează timp de 30-40 de secunde sau cât timp pietonii sunt angajaţi în traversare, iar dacă după cele 30-40 de secunde sistemul inteligent nu mai detectează prezenţa pietonilor, el revine la starea iniţială.

„În momentul în care un pieton traversează, intensitatea luminii creşte. Totodată, senzorii detectează prezenţa maşinilor, iar <<markerii>> de pe stâlpi pulsează pentru a atenţiona conducătorii auto”, se menţionează într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Tulcea.

Trecerile de pietoni inteligente ar urma să fie instalate şi în ale zone intens circulate sau cu risc ridicat de accidente rutiere, precum în cartierul Dallas, strada Viticulturii şi strada Barajului.