Zona de picnic şi plaja de pe lacul Ciuperca din municipiu îşi deschid porţile de la 1 mai pentru tulcenii care vor alege să îşi petreacă timpul liber la iarbă verde, să încingă grătarele şi să se bronzeze. În câteva zile, Primăria Tulcea va începe igienizarea plajei, iar fântânile de pe lac vor fi pornite pentru aerisire.

„În fiecare an noi, deschidem la 1 mai atât plaja cât şi zona picnic. Colegii vor începe să monteze grătarele, chiuvetele şi să dea drumul la toalete, care au fost dezafectate pe timpul iernii. Vom începe şi igienizarea plajei, vom porni fântânile de pe lac pentru aerisire, astfel încât să putem să fim operaţionali şi cu îmbăierea. Pe plajă va fi prezent şi salvamarul, care este angajatul nostru din 2021 şi are cursurile la zi”, ne-a declarat Simona Donose, consilier pe probleme de Patrimoniu în cadrul Compartimentului Cabinet Primar.

Cei care folosesc zona de picnic au mai multe obligaţii, printre care, să nu distrugă bunurile amenajate, să arunce deşeurile doar în locuri special amenajate şi selectiv, să aprindă focul doar în perimetrul zonei indicate, să lase locul curat şi să nu spele obiectele în apa lacului.

Plimbările cu hidrobicicletele, tot de la 1 mai

Administraţia locală intenţionează ca de pe 1 mai să pună în funcţiune şi ambarcaţiunile de agrement destinate celor care vor să se recreeze pe lacul Ciuperca.

„În legătură cu ambarcaţiunile de agrement, ele au fost scoase din apă şi le facem o revizie pentru a putea fi puse în funcţiune de la 1 mai”, a precizat Simona Donose.

Prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, Primăria Tulcea a achiziţionat, în urmă cu trei ani, un număr total de 12 bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, dar şi o barcă cu motor pentru personal, pentru a putea interveni cu rapiditate în cazul unor situaţii neprevăzute.