Aegyssus Sport Fest, eveniment organizat de Primăria municipiului Tulcea în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, se va desfăşura în perioada 24 mai – 2 iunie, iar iubitorii de mişcare sunt aşteptaţi să se înscrie la o serie de competiţii sportive.

La evenimentul aflat la a treia ediţie, a cărui deschidere oficială va avea loc pe 24 mai, în Piaţa Civică, sunt pregătite premii în valoare totală de 67.000 lei, ce constau în produse sau bani.

Timp de 10 zile, în municipiul Tulcea se vor desfăşura competiţii din 14 ramuri sportive: baschet, box, handbal, volei pe plajă, squash, înot, cros, mountain bike, kempo, karate, streetball, tenis de masă, tenis de câmp şi şah.

Pe 25 şi 26 mai, în pădurea Bididia, vor avea loc competiţiile de mountain bike şi tot în aceste două zile, vor avea loc competiţiile de şah la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

De asemenea, pe data de 25 mai, karatiştii îşi vor putea demonstra măiestria la Sala de Sport „Daniel Iulian Pohariu”, iar baschetbaliştii se vor întrece în puncte la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

Pe data de 26 mai va avea loc competiţia de streetball la Sala CSS, iar pe 27 mai se va desfăşura un meci de box la Patinoarul Ciuperca.

Zilele de 29,30 şi 31 mai sunt dedicate tenisului de masă la clădirea Iberom. Tot pe 31 mai vor avea loc concursurile de tenis de câmp la Arena Le Pelican Sportif, meci de handbal la Sala CSS şi volei pe plajă, pe Plaja Lacului Ciuperca .

În perioada 1-2 iunie sunt planificate competiţiile de înot la Bazinul Ciuperca, competiţiile de kempo la Patinoarul Ciuperca şi meciurile de squash la Arena Le Pelican Sportif.

În ultima zi, pe 2 iunie, se va desfăşura Crosul Olimpic pe Lacul Ciuperca.

Înscrierile se fac prin intermediul cluburilor şi asociaţiilor sportive participante, respectiv Asociaţia Judeţeană de Atletism, Bike Rehab Racing Team (mountain bike), Palatul Copiilor/Nippon Budo Sport (karate kyokushin), Asociaţia Judeţeană de Baschet (streetball), ASCS Logic Delta (şah), CS Deceneu (baschet), Club Sportiv Municipal Danubiu (box), ASCS Tenis de masă Delta Dunării (tenis de masă), Le Pelican Sportif (tenis de câmp şi squash), Clubul Sportiv şcolar (handbal şi volei pe plajă), Şoimii Dobrogeni (kempo), Aqua Vita delta & CS Nataţie Atlantis (înot) şi Sakura Dojo (kempo).

În cadrul ediţiei de anul trecut a Aegyssus Sport Fest, aproape 1.800 de sportivi profesionişti şi amatori au participat la 14 competiţii organizate de 12 cluburi şi municipalitate.

Aegyssus Sport Fest are ca scop îndrumarea membrilor comunităţii către practicarea sportului în cadrul oficial oferit de cluburile sportive şi asociaţiile de profil. Mediul competiţional, asumarea regulilor jocului, promovarea fair-play-ului, spiritul de echipă – toate aceste elemente creează condiţiile propice pentru o dezvoltare armonioasă a individului, atât din punct de vedere al sănătăţii fizice, cât şi pe plan social.