Începând de joi, timp de aproape două săptămâni, Piaţa Civică din municipiu va găzdui Festivalul de Paşte. De asemenea, în zona Lacului Ciuperca va fi montat un parc de distracţii, unde va fi amplasată o roată panoramică. În cadrul evenimentului ce se va desfăşura în perioada 25 aprilie – 7 mai vizitatorii vor avea ocazia să descopere produse tradiţionale, obiecte meşteşugăreşti, delicii culinare şi să petreacă alături de artişti consacraţi în Piaţa Civică.

„Miercuri se montează căsuţele, corturile şi food-truck-urile, iar de joi va începe activitatea. În zona Lacului Ciuperca va fi montat un parc de distracţii, o roată panoramică, maşinuţe tamponate şi tobogane gonflabile”, ne-a declarat Simona Donose, consilier pe probleme de Patrimoniu în cadrul Compartimentului Cabinet Primar.

Vizitatorii vor putea descoperi produse tradiţionale şi obiecte meşteşugăreşti, precum ouă încondeiate, ii, icoane pictate, accesorii, bijuterii şi decoraţiuni pentru masa de Paşti.

Pe lângă zona de cumpărături şi food trucks, tulcenii se vor bucura zilele acestea de o serie de momente artistice. Din programul artistic fac parte show-uri culinare şi concerte.

Sâmbătă seara, pe 27 aprilie, pe scena din Piaţa Civică, artistul Uddi va susţine un concert de muzică pop. Bucătarul Ovidiu Ţigănuş, nume de scenă Bucătarul Bărbosu’, va anima tulcenii în zilele de sâmbătă şi duminică cu show-uri culinare.

Tot duminica aceasta, dansatorii de la „Let’s Go Dance” vor susţine un spectacol, urmat de un concert marca CRBL.

În perioada 1-7 mai, tulcenii, dar şi turiştii se vor bucura de spectacole muzicale şi dans pe scena din Piaţa Civică. Vor concerta Ansamblul Baladele Deltei, Dan Ciotoi Generic, Ansambluri locale, Steaua di Vreari. În ultima zi va fi un Caffe Concert, urmat de un spectacol al artistei Nico.

Evenimentul este organizat de Autentic Events cu sprijinul Primăriei Tulcea.