Nu mai puţin de 24 de maşini de epocă au încântat publicul tulcean, vinerea trecută, la evenimentul Ziua Porţilor Deschise organizat la Aeroportul Internaţional „Delta Dunării” Tulcea. Parada de maşini restaurate cu valoare istorică a fost asigurată prin parteneriatul cu Retromobil Tulcea.

La eveniment a fost prezent şi fostul primar al municipiului Tulcea, Constantin Hogea, cu „Tulcica”, o Dacia 1100 din 1971.

„Este o pasiune de a mea mai veche pe care, din păcate, atâta timp cât am fost la Primărie, nu mi-am putut-o dezvolta. Din 2020 mi-am propus  să-mi satisfac această dorinţă, de a achiziţiona o maşină de epocă. Maşina este luată din Cluj în 2021 şi a fost adusă pe un transporter de acolo, până la Tulcea. Evident că între timp a mai suferit ceva modificări în bine, acest lucru însemnând şi timp şi bani. Este o Dacia 1100 din 1971. Este în circulaţie şi este atestată ca maşină istorică. Sunt foarte mândru de ea. Este un adevărat spectacol când ies cu ea pe stradă, mai ales că este  singura în circulaţie. Am înţeles că mai este una în municipiul Tulcea, dar nu cred că este înscrisă în circulaţie. Toată lumea merge mai încet pe lângă mine, nu mă depăşeşte, cu toate că le fac semn să o facă, deoarece este bătrână şi mai mult nu merge. Explicaţia participanţilor la trafic a fost că vor să stea în spatele meu pentru a o admira. Am fost invitat de cei care se ocupă de această festivitate, de cei de la Retromobil, fiind şi înscris la ei. Maşina se numeşte <<Tulcica>>. Mă bucur să văd că au răspuns şi alţi pasionaţi de maşini de epocă. După cum se poate observa maşina este punctul de atracţie atât al copiilor, cât şi al adulţilor”, ne-a spus Constantin Hogea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.