Cei mai buni sportivi tulceni au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Tulcea, vineri, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Sportului Tulcean, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie.

În total, au fost premiaţi 85 de sportivi şi 17 antrenori care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile mondiale, europene, internaţionale sau naţionale în cursul anului 2023.

Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 378.100 lei.

„Avem marele noroc că avem un model de calibrul campionului Ivan Patzaichin. Nu multă lume se poate raporta la un adevărat colos sportiv, la un idol nu numai pentru noi, ci pentru întreaga lume: Ivan Patzaichin a fost cel mai bun dintre cei mai buni. Acum mi-aş dori ca voi să luaţi modelul acesta şi să mergeţi mai departe. Avem copii care au performant şi care sunt premiaţi astăzi, iar un merit deosebit îl au şi părinţii, antrenorii, toţi cei care au alocat timpul necesar pentru tot ce înseamnă viaţa unui sportiv”, a declarat, în deschiderea evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, preşedintele administraţiei judeţene tulcene a vorbit şi despre investiţiile implementate de Consiliul Judeţean Tulcea pentru sportul tulcean: o sală de sport polivalentă, cu 4700 de locuri, pe care Horia Teodorescu a definit-o drept „ceea ce lipsea sportului tulcean”.

Prezent la eveniment, P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, a felicitat sportivii pentru performanţele lor, iar Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a comparat drumul spre succes în sport cu o rocă ce trebuie urcată în vârful unui munte.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.