Centrul Medical Comunitar Integrat Neptun, din municipiul Tulcea a obţinut finanţare europeană, în cadrul Componentei 12 – Sănătate – Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti, în valoare de 2.475.762.56 lei (500.000 Euro), în urma cererii de finanţare depuse de Primăria Municipiului Tulcea.

,,Astăzi suntem gata cu proiectarea, care va transforma zona Punctului termic dezafectat – Aleea Mugurel – Eternităţii – Miron Costin, într-un spaţiu medical modern, care va fi pus la dispoziţia tuturor locuitorilor”, a anunţat Primăria Tulcea, într-o postare pe Facebook.

Licitaţia pentru execuţia lucrărilor va avea loc în acest an, iar data limită de realizare este 1 mai 2025.

Centrul integrat va furniza servicii medicale primare şi de specialitate, servicii de asistenţă socială şi servicii educaţionale persoanelor aflate în dificultate, persoanelor vulnerabile şi va contribui la degrevarea aglomerării Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Tulcea.

Un alt Centru Medical a cărui finanţare a fost obţinută prin Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea a Municipiului Tulcea se va construi pentru zonele Dallas-Vărărie Băltă din Tulcea şi un punct medical de lucru în Tudor Vladimirescu.

„Grupurile de Acţiune Locală <<Viitor pentru Tulcea>> şi <<Restart Neptun>> au obţinut fonduri de 11.200.000 euro.  Mulţumesc tuturor colegilor şi partenerilor, care şi-au dat aportul pentru obţinerea finanţării acestor obiective deosebit de importante pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate ale oraşul nostru”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Proiecte pentru sprijinirea vârstnicilor din municipiu

Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) a Primăriei municipiului Tulcea a obţinut finanţări de peste 2,7 milioane de euro pentru realizare a trei centre destinate persoanelor vârstnice din oraş, fondurile urmând să fie alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Cea mai mare finanţare, de 1,25 milioane de euro, a fost obţinută pentru un centru de asistenţă şi recuperare pentru vârstnici, care se va construi pe strada 1848.

Un alt proiect vizează amenajarea unui centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi, are un buget total estimat de circa 760.000 de euro şi se va adresa unui număr de 200 de vârstnici.

De asemenea, prin PNRR, conducerea DAPS va înfiinţa şi un centru de zi pentru persoanele vârstnice, bugetul total estimat al acestui proiect fiind de 766.000 de euro.

Lucrările de construcţie a centrelor sunt preconizate să înceapă în a doua jumătate a acestui an.