Crescătorii de animale din Delta Dunării au protestat, vineri, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean faţă de modul de calcul al redevenţei pentru terenurile concesionate de CJ şi au acuzat că deşi au cereri depuse de luni de zile nu au primit zone de păşunat. Mai mult, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna trecută s-au aflat şi două proiecte de concesionare a 2000 de hectare de teren în zona Pardina, proiecte care au fost însă retrase.

Crescătorii au adus şi un banner cu ei cu mesajul „Salvaţi satele din Delta Dunării” pe care l-au afişat în timpul şedinţei.

„Deşi avem cereri depuse la CJ conform legii, pe ordinea de zi s-a propus în continuare scoaterea la licitaţie a unor loturi de terenuri agricole pentru care sunt cereri din partea crescătorilor de animale. Acesta este motivul pentru care am venit noi aici. Că a fost scos de pe ordinea de zi, ok, bănuiesc că după alegeri e posibil să fie introduse din nou. Noi nu consider că am greşit cu ceva să venim să vă întrebăm ce se întâmplă cu cererile noastre care sunt de 8-9 luni de acum. N-am primit niciun răspuns şi constatăm cu stupoare că o parte din CJ continuă aceeaşi politică prin care vor să ne lase, pe noi, localnicii din Delta Dunării, fără niciun fel de resursă. Îmi pare rău, dar este inacceptabil”, a spus un crescător de animale din comuna Pardina.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.