Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Tulcea, Ştefan Ilie, primarul reales în funcţie pentru municipiu, spune că prin rezultatul votului au fost validate proiectele şi măsurile pe care le-a luat în cei trei ani şi jumătate de când este la conducerea oraşului.

„Le mulţumesc tulcenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o! Prin realegerea mea au fost validate proiectele şi măsurile pe care le-am luat în acest mandat care nu s-a încheiat. De asemenea, a fost validată continuarea acestora în mandatul viitor. Îmi arăt recunoştinţa faţă de tulceni, deoarece au apreciat munca mea în condiţiile în care în timpul acestui mandat am realizat nişte reforme care nu au fost pe placul tuturor, de la sistemul de parcări până la desfiinţarea garajelor. Acest lucru nu face decât să valideze şi să acopere manipulările pe care le-am avut aproape zilnic, timp de trei ani şi jumătate, vizavi de mine”, ne-a declarat primarul municipiului Tulcea reales în funcţie, Ştefan Ilie.

Edilul transmite tuturor cetăţenilor, indiferent dacă l-au votat sau nu, că va fi primarul tuturor tulcenilor şi că va lucra în continuare în interesul public şi nu în cel personal.

„Eu sunt primarul tuturor locuitorilor indiferent că m-au votat sau nu. În această campanie electorală eu am fost şi sunt primarul în exerciţiu. Campania electorală a fost <<afectată>> de munca pe care am realizat-o în fiecare zi. Nu am avut timp să merg din scară în scară, din casă în casă şi să vorbesc cu locuitorii, pentru că lucrurile pe care trebuie să le fac la Primărie sunt extraordinar de multe şi de complicate. Am fost pe şantier unde se lucrează, am fost acolo unde se adună gunoiul, acolo unde sunt probleme în transportul public sau în sistemul cu alimentare cu apă şi canalizare, gestionez situaţiile de urgenţă şi celelalte lucruri care fac parte din aparatul de specialitate. Vreau să transmit celor care m-au votat că le mulţumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi că voi fi primarul tuturor tulcenilor, precum şi a celor care nu m-au votat, pentru că aşa este firesc. Să fie siguri şi cei care nu m-au votat că singura mea ocupaţie este de a lucra în interesul public şi nu în interesul personal”, ne-a spus edilul.

Ştefan Ilie se află la al şaselea mandat de primar, două fiind obţinute la nivelul municipiului Tulcea. Spune că nu se aşteaptă ca lucrurile să fie simple, iar traficul va fi în continuare afectat deoarece vor începe noi şantiere.

„Momentan nu există validarea pentru absolut nimeni din tot acest judeţ, pentru că sistemul a fost foarte greoi. Aplicaţia pe care STS-ul a pus-o la dispoziţie a dat foarte multe erori atunci când se introduceau datele. La fel ca în municipiul şi judeţul Tulcea, în toată ţara încă nu s-a încheiat procesul electoral. Sunt la al 6-lea mandat de primar pe care l-am câştigat, din  care al doilea pentru municipiul Tulcea. Din anul 2004 şi până în prezent nu m-am ocupat decât de interesul public şi foarte rar de familie, din păcate. Însă nu am acumulat nici averi, nu am avut timp să-mi fac nici afaceri private, nu am strâns bunuri sau alte avantaje, decât cele pe care ni le oferă locuitorul când este mulţumit atunci când se realizează ceva. Vreau să-i asigur pe toţi tulcenii că disconfortul prin care au trecut sau prin care o să mai treacă, pentru că vom afecta foarte multe alte străzi sau foarte multe alte activităţi, nu face decât să dezvolte oraşul, să dea speranţă tinerilor pentru a rămâne aici, să promoveze investiţia antreprenorilor în aşa fel încât să crească atât bugetul municipiului, cât şi al cetăţeanului, dar şi numărul locurilor de muncă. O să facem aceste lucruri indiferent de cât de greu este să produci schimbarea”, ne-a mai spus primarul.

PNL a reuşit să obţină 24 de primării în judeţul Tulcea.

„Dacă înainte aveam 21 de primării unde aveam primari PNL, din păcate acum am pierdut oraşul Măcin, comuna Hamcearca sau Murighiol, dar am câştigat altele, ca Valea Nucarilor, Mihail Kogălniceanu, Ostrov. Avem acum mai mult cu 3 primării, adică avem 24 din totalul celor 51. PSD-ul are 25, iar noi 24, însă numărul alegătorilor cu drept de vot din primăriile conduse de PNL este peste 65% din numărul alegătorilor întregului judeţ, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru noi.  Pe judeţ sunt rezultate pozitive şi  sunt mai bune decât acum 4 ani de zile, vorbim de ceea ce s-a numărat până acum. Chiar dacă am pierdut 2-3 primării, am mai câştigat trei în plus faţă de ce aveam. Am pierdut la mustaţă prin foarte multe locuri, din păcate. Primarii noştri vor avea posibilitatea în mandatul următor să îşi dezvolte proiectele şi să producă performanţa în localităţile lor”, a adăugat Ştefan Ilie.