Primăria Municipiului Tulcea a lansat procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de „Echipamente IT (TIC), echipamente de procesare a imaginii, echipamente periferice şi accesorii IT” în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Tulcea” prin licitaţie deschisă.

„Este o investiţie din fonduri europene foarte importantă pentru municipiul nostru, pentru sistemul educaţional. Este o investiţie pe care a obţinut-o Primăria municipiului Tulcea prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Toate şcolile municipiului vor beneficia de dotări, cu excepţia Palatului Copiilor, a şcolilor cu regim special care ţin de Consiliul Judeţean sau a cluburilor care ţin de Ministerul Tineretului şi Sportului sau de Ministerul Educaţiei. Noi am obţinut această finanţare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiu, atât şcoli principale, cât şi secundare, ca de exemplu pentru seminar şi grădiniţa seminarului. Nu există vreo şcoală care să nu fie cuprinsă în acest proiect care înseamnă o investiţie ce înglobează dotările de care au nevoie toate şcolile”, ne-a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea” este finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Prin acest proiect vor fi dotate nu mai puţin de 21 de şcoli din municipiu.  Finanţarea totală a proiectului este de 22.566.243,80 lei.

„O componentă principală este partea digitală a unităţilor de învăţământ. Vor fi dotate cu cele mai performante sisteme digitale de la computere până la mijloace de scanare sau alte materiale necesare activităţilor curente, dar şi de laborator. Fiecare şcoală a participat activ la acest proiect şi a răspuns solicitărilor noastre pentru că noi înainte de a depune cererea de finanţare am corespondat cu fiecare şcoală care ne-a spus de ce are nevoie. Din listele lor noi am selectat doar ceea ce se finanţa şi este foarte important că se acoperă prin aceşti bani, cred că aproape 100%, tot ce au nevoie şcolile. Dotarea cu mobilier este foarte importantă. Mobilierul nu este achiziţionat doar când renovezi o şcoală. Acum au posibilitatea să-l solicite chiar dacă şcoala este renovată de mult timp, pentru că mobilierul se deteriorează”, ne-a spus primarul Ştefan Ilie.

Potrivit edilului municipiului Tulcea, dacă licitaţia nu va fi contestată unităţile de învăţământ ar putea fi dotate cu echipamentele necesare în acest an şcolar.

„După ce va câştiga cineva licitaţia  vom semna un contract prin care vom avea de comun acord perioadele de livrare a echipamentelor. Momentan nu avem date certe pentru că aşteptăm să vină cât mai mulţi ofertanţi şi să se încheie licitaţia. Dacă licitaţia se încheie fără contestaţii acest lucru va însemna că în acest an şcolile îşi vor primi mobilierul, materialele didactice, calculatoarele şi alte tipuri de echipamente digitale”, ne-a spus Ştefan Ilie.

Valoarea totală estimată a contractului este de 4.704.095,58 lei fără TVA.

Cei care doresc pot depune ofertele  prin intermediul SEAP până la data de 17.07.2024, ora 15:00.