Violonista Maria-Ionela Gheba, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „George Georgescu” Tulcea, a avut de curând ocazia să fie solistă, acompaniată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Piteşti.

De asemenea, anul acesta eleva a avut parte de succese demne de mândrie, atât personale, cât şi la nivelul şcolii, cucerind premiul al III-lea la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală.

Maria-Ionela Gheba ne-a povestit despre experienţa de a performa pentru prima oară ca solistă acompaniată de o orchestră simfonică.

Violonista ne-a mărturisit că cea mai mare provocare a fost să găsească partitura piesei Fantezia rustică „Prin Voloşeni”, scrisă de Tudor Chiriac.

Emoţionată, eleva Liceului de Arte ne-a declarat că va fi veşnic recunoscătoare pentru oportunitatea primită de a cânta acompaniată de o orchestră.

„A fost o experienţă ireală, greu de exprimat în cuvinte. Am fost copleşită de toate felicitările şi urările de bine primite. Cel mai frumos cadou a fost să primesc aprecierea şi aprobarea compozitorului, profesor universitar Tudor Chiriac, răspuns care m-a emoţionat până la lacrimi. Primirea pe care mi-au făcut-o oamenii de acasă şi binecuvântarea primită de la compozitorul lucrării au făcut să uit de tot stresul şi de toată munca depusă, ajungând astfel în faţa acestei oportunităţi uriaşe pentru care voi fi veşnic recunoscătoare”, ne-a mărturisit Maria-Ionela Gheba.

Maria-Ionela Gheba este premiantă la multe concursuri naţionale şi internaţionale de prestigiu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.