Mandatul preşedintei organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat (PSD) Tulcea, Andaluzia Luca, a ajuns recent la termen. Aceasta a rămas la statutul de preşedinte interimar până când se vor face alegeri pentru un nou şef al organizaţiei.

Întrebat dacă va candida pentru şefia organizaţiei municipale, Dragoş Simion, membru PSD de jumătate de an, nu a exclus această variantă, spunând că, dacă colegii îl vor dori, este posibil să candideze.

„Sunt membru PSD de mult timp, de aproape jumătate de an cu acte în regulă. Altfel, nu aş fi putut candida din partea PSD pentru funcţia de primar. Deocamdată nu m-am gândit la ocuparea unei funcţii de conducere. Desigur, dacă membrii partidului mă vor dori şi vor încuraja lucrul acesta, nimic nu este exclus în politică. Eu mi-am pus întotdeauna încrederea în oameni şi sunt conştient că atunci când eşti dorit de aceştia poţi reuşi. Cu certitudine, dacă colegii mei mă vor cere şi îşi vor pune încrederea în mine, este posibil. În trecut am fost preşedintele organizaţiei municipale a unei formaţiuni politice, după care am fost preşedintele organizaţiei judeţene şi chiar prim-vicepreşedinte la nivel naţional. Am fost omul doi într-un partid la nivel naţional şi dacă atunci aş fi spus că exclud acea posibilitate m-aş fi înşelat, aşa că lăsăm viaţa să curgă şi ce va fi vom vedea până la urmă”, ne-a declarat Dragoş Simion.

În luna octombrie, mandatul de viceprimar al lui Dragoş Simion va ajunge la termen, iar acesta spune că cel mai probabil se va întoarce în mediul privat, acolo unde a activat timp de 20 de ani.

„Nu sunt pe lista de consilieri locali, aşa am hotărât. Nici nu-mi doream să revin în statutul de consilier local sau în cel de viceprimar. Eu vin din sfera privatului şi am lucrat ani de zile în acest domeniu. În cea mai mare măsură mă voi întoarce în domeniul privat, acolo unde chiar este nevoie de oameni care să lucreze şi să aducă un plus de valoare bugetului local, dar şi celui naţional. Dacă nu dezvoltăm privatul, nu funcţionează sistemul public care stă pe umerii privatului. În ultimii 20 de ani mi-am dus activitatea în domeniul privat şi nu am de ce să nu revin acolo, pentru că de acolo pleacă totul, şi pe privat se sprijină publicul. Pentru mine, satisfacţia cea mai mare este că mă întâlnesc zilnic cu oamenii care au încredere în mine şi care îmi dau puterea de a merge mai departe şi în domeniul politic, chiar dacă profesional o să activez în privat”, ne-a spus Dragoş Simion.

Chiar dacă mandatul de viceprimar i se încheie anul acesta, Dragoş Simion se gândeşte să revină în administraţia publică pe viitor, spunând că va continua lupta pentru oraşul şi judeţul Tulcea.

„Pentru mine este un punct forte şi sunt încântat pe de-a dreptul că aproape 10.000 de tulceni şi-au pus încrederea în mine. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine din punct de vedere moral, şi cu siguranţă nu voi abandona lupta pentru oraşul şi judeţul nostru. Sunt tulcean, sunt născut şi crescut aici. Iubesc prea mult aceste meleaguri ca să mă pot da la o parte din viaţa administrativă sau politică. O să-mi închid mandatul de viceprimar, aşa cum este corect şi normal în faţa cetăţenilor. După care, cu siguranţă voi continua lupta pentru oraşul şi judeţul nostru, pentru că sunt tulcean şi îmi doresc să valorizez la nivel maxim acest loc binecuvântat de Dumnezeu”, a precizat Dragoş Simion.

Preşedinte PER până de curând, Dragoş Simion a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea din partea PSD, pe 9 iunie, obţinând 9.441 de voturi (35,2%) din partea cetăţenilor, clasându-se pe locul doi, după primarul Ştefan Ilie.