Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, săptămâna trecută, la Tulcea, că a fost informat despre faptul că într-un proiect de cercetare şi monitorizare a sturionilor majoritatea exemplarelor sunt masculi şi că există suspiciunea că femelele ar fi fost braconate.

Ministrul Mediului a fost întrebat cum îşi explică faptul că la Institutul de cercetare piscicolă de la Bucureşti sturionii monitorizaţi, capturaţi pentru cercetare, sunt exclusiv masculi.

Şi guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD), Bogdan Bulete, spune că distribuţia pe sexe este în principiu egală atunci când se face capturarea de exemplare din mediul acvatic natural. Bogdan Bulete ne-a declarat că institutul din Bucureşti a cerut şi ARBDD-ului permis de cercetare ştiinţifică, care se află în procedura de autorizare.

În legătură cu acest subiect, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD), Dan Verbina, ne-a spus că este imposibil să nu existe femele de sturion în mediul acvatic şi să se prindă doar masculi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.