Aceasta este întrebarea la care tulcenii vor fi invitaţi zilele următoare să răspundă, după ce subiectul a încins spiritele consilierilor judeţeni.

În şedinţa de Consiliu Judeţean de vinerea trecută, consilierul Corneliu-Silviu Bejan a adus în discuţie accesul pe Faleza „Ivan Patzaichin” a tinerilor cu biciclete, după ce a constatat că aceştia fac întreceri printre oameni, escaladează  treptele din proximitatea falezei şi pedalează într-o singură roată.

De asemenea, acesta a ridicat şi problema maşinilor care intră în continuare pe faleză, dar pentru care nu a primit niciun răspuns în cadrul şedinţei.

„Domnule Dragoş Ioniţă (directorul AZL Sulina, administratorul falezei, n.r.), duminică seară am fost în promenadă pe faleza proaspăt dată-n folosinţă de Consiliul Judeţean. Revin cu constatarea că intră în continuare maşini pe faleză. Am să vă rog după şedinţă să ne oprim ca să vă arăt nişte poze. De asemenea, am văzut în seara de duminică, în dreptul edificiului Poliţiei de Frontieră, în dreptul stâlpului din stânga, două dale dislocate. Ieri când am trecut erau remediate, ceea ce reprezintă o minune. Acest lucru înseamnă că cineva se ocupă de întreţinere. Vă felicit dacă au fost remediate de către un om de-al dumneavoastră, dar acele dale nu au fost dislocate de paşii trecătorilor. Şi acum revin la ce am mai spus o dată, cu privire la limitarea accesului bicicliştilor pe faleză. Nu vreau să fiu înţeles greşit, este vorba despre bicicliştii care au o anumită vârstă şi anumite apucături. Deci, duminică seara am văzut o <<escadrilă>> de 8-10 tineri de 14-15 ani, vizual vorbind, care făceau întrecere printre oameni. Era multă lume, mulţi copii mici cu însoţitori, ceea ce după părerea mea genera risc de incidente. Mai mult decât atât, săreau cu bicicletele pe acele trepte, denivelări, din dreptul Casei de Cultură şi pe cele de la clădirea nefinalizată. Unul dintre ei mergea pe roata din spate de la bicicletă”, a spus, în cadrul şedinţei CJ de vinerea trecută, Corneliu-Silviu Bejan.

La întrebarea ziarului Delta despre acest subiect, managerul AZL Sulina, Dragoş Ioniţă, a spus că va iniţia o dezbatere publică în perioada următoare, referitor la interzicea accesului pe faleză, în care va invita ONG-urile, Primăria Tulcea, publicul consumator de faleză şi presa. Managerul a precizat că paza pe faleză este asigurată de Poliţia Locală, Poliţia Transporturilor şi sistemul propriu de supraveghere.

„Din punctul meu de vedere cea mai OK variantă este să facem o dezbatere publică. Astfel, la intenţia domnului Bejan, vom convoca o dezbatere publică vizavi de interzicerea bicicletelor pe faleza oraşului Tulcea. În urma dezbaterii publice vom identifica variantele. Cum ştim că unul are 14 ani şi altul 15 ani? Este delicată situaţia, o să iniţiem o dezbatere publică şi o să facem regulamentul şi treaba este relativ simplă. La dezbatere o să invităm ONG-urile, Primăria, publicul, consumatorul de faleză şi presa. Luni o să luăm în analiză toate detalii şi o să facem cât de curând această dezbatere”, ne-a declarat, vineri, managerul AZL Sulina, Dragoş Ioniţă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.