Echipa „Armânamea” a comunităţii de armâni/aromâni din România participă la Campionatul European de Fotbal al Minorităţilor – Europeada 2024, eveniment ce se desfăşoară în perioada 28 iunie – 7 iulie într-o serie de locaţii din Germania şi Danemarca. Din cadrul echipei „Armânamea” fac parte şi şase tulceni. Este vorba despre Stere Gramatica de la Săgeata Stejaru, Dimciu Halep, Mihai Zugravu, Vasile Carabuz de la Hamangia Baia, Tănase Halep şi Cornel Ciobanu de la Pescăruşul Sarichioi.

Obiectivul echipei este să treacă de grupe cu toate că este foarte greu. În cadrul competiţiei sunt 7 grupe şi participă 24 de echipe.

„Ne dorim să trecem de grupe, pentru că este foarte greu. Sunt 7 grupe şi 24 de echipe. Se califică din grupe locul I şi cel mai bun loc II din toate cele 7. Sperăm să trecem de grupe. Momentan avem o victorie şi o înfrângere în grupă”, ne-a spus Viorel Crăciun, team manager al echipei „Armânamea”.

În cadrul primelor meciuri tulcenii care fac parte din echipa „Armânamea” s-au remarcat fiind printre cei care au marcat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.