Prima şalupă multirol care va completa flota de ambarcaţiuni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va ajunge curând la Tulcea. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Daniel Năstase, în momentul de faţă ambarcaţiunea se află în probe la Constanţa, urmând ca ulterior să fie amplasată la pontonul ISU Tulcea, de pe faleza municipiului, ori la pontonul ISU Tulcea din comuna Crişan.

Şalupa va putea desfăşura misiuni de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile situate pe malul apei, de căutare şi salvare sau asistenţă sau evacuare, având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate.

În prezent, ISU Delta Tulcea are în dotare o ambarcaţiune SMURD care este folosită şi pentru stingere, o ambarcaţiune SAR pentru căutare salvare, B.M. – transport personal şi stingere, ambarcaţiuni mici IB5 – ambarcaţiuni din aluminiu folosite pentru a transporta personal şi dispozitive de stingere.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.