Bulgarii din România nu au avut nicio şansă contra echipei „Armânamea” în ultimul meci din grupă a Campionatului European de Fotbal al Minorităţilor, ce s-a desfăşurat marţi la Flensburg, în Germania. Echipa „Armânamea”, din care fac parte şi şase tulceni, a învins echipa Pobeda cu scorul de 10-1. Marcatorii au fost Tănase Halep de la Pescăruşul Sarichioi cu trei goluri, George Dămăşaru cu două goluri şi Dimciu Halep, Vasile Carabuz, ambii de la Hamangia Baia, cu câte un gol fiecare.

De asemenea, şi Mircea Bangheorghe, Răzvan Babu şi Daniel Gheorghe au marcat fiecare câte un gol. Cei şase tulceni care fac parte din echipei „Armânamea” sunt Stere Gramatica de la Săgeata Stejaru, Dimciu Halep, Mihai Zugravu, Vasile Carabuz de la Hamangia Baia, Tănase Halep şi Cornel Ciobanu de la Pescăruşul Sarichioi.

Echipa „Armânamea” se află la a patra participare în cadrul Campionatului European.  „Armânamea”  a evoluat în grupa C, alături de danezii din Germania, ladinii din Italia şi bulgarii din România. Contra ladinilor din Italia, echipa „Armânamea” a învins cu scorul de 4-1, iar contra danezilor din Germania aceştia au pierdut cu scorul de 3-2.

„Am câştigat cu 10-1 cu bulgarii. Ne aşteptam să câştigăm, dar nu neapărat cu scorul acesta. Ne aşteptam pentru că ştiam că în primele două meciuri ei au pierdut cu echipele cu care noi am făcut nişte jocuri foarte bune. Foarte mulţi din Tulcea au jucat foarte bine. Stere Gramatica a jucat în meciul de ieri, el nu jucase în primele două. Tănase Halep de la Pescăruşul Sarichioi a dat 3 goluri, Vasile Carabuz care joacă la Hamangia Baia a dat şi el gol, Dimciu Halep la fel. Gramatica şi Cornel Ciobanu au jucat titulari. Jucătorii care au venit din Tulcea s-au descurcat din nou foarte bine şi ne ajută foarte mult”, ne-a spus, ieri, Viorel Crăciun, team manager al echipei „Armânamea”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.