Oficiul Judeţean de Zootehnie, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor (ITCSMS) şi Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) vor fi preluate de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Tulcea. Măsura survine în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a unor instituţii aflate în subordinea acestuia.

Actul normativ a fost adoptat în scopul reorganizării administraţiei publice din domeniul agricol, în vederea debirocratizării şi simplificării procedurilor administrative, în folosul cetăţenilor, îndeosebi al fermierelor.

„Se vor desfiinţa doar posturile de conducere, pentru că nu mai au sens. La momentul în care această instituţie, respectiv Inspectoratul de Seminţe, cu 8 persoane se desfiinţează presupun că va deveni un compartiment în cadrul organigramei Direcţiei Agricole. Compartimentele în general ca să aibă cel puţin un şef serviciu, adică un minim de conducere, trebuie să aibă în subordine 10 persoane, ceea ce nu este cazul, acolo sunt 8 persoane, inclusiv directorul. Ca să fii director adjunct trebuie să ai în subordine cel puţin 20 de persoane, iar director general cel puţin 35 de persona. Aceste posturi de conducere se reduc pentru că nu se mai pliază pe condiţiile de ocupare a unui post de conducere, pur şi simplu nu este personal suficient, nici măcar pentru funcţia şef serviciu”, ne-a declarat  directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură  Judeţeană (DAJ) Tulcea, Mirela Miiler.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.