Eleva cu cea mai mare medie obţinută în cadrul examenului de Bacalaureat este Andreea-Teodora Arcuş, elevă a Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, specializarea filologie, care a obţinut o medie finală de 9,93. La limba şi literatura română, precum şi la istorie aceasta a obţinut nota 9,95, în timp ce la logică, argumentare şi comunicare a obţinut 9,90. Andreea-Teodora Arcuş doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi să devină judecător. Andreea-Teodora ia în considerare să se întoarcă la Tulcea după terminarea studiilor.

„În primul rând mi-am împărţit materia la limba ro-mână şi istorie unde consider eu că este mai mult de învăţat. Am studiat în jur de 4-5 ore pe zi pentru că o să susţin şi examenul de admitere şi a trebuit să mă împart între cele două. Cheia stă în a te organiza şi a şti foarte bine să-ţi împarţi materia, timpul ca să te poţi şi odihni. O să susţin în curând examenul de admitere pentru Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi mi-aş dori foarte mult să devin judecător. Îmi place foarte mult să citesc. Mă pasionează istoria, în mod special cărţile legate de istorie, mai ales istoria României. Tocmai pentru că am reuşit să mă organizez şi să-mi împart materia foarte bine, am reuşit să ies afară cu prietenii, să mă relaxez, pentru că altfel nu cred că ai cum să faci faţă acestui examen. Examenul în sine nu este greu, ci este vorba de presiunea din jur şi de a te organiza foarte bine. Sfatul meu pentru colegii care vor susţine examenul la anul este să nu lase totul pe ultima sută de metri, să înceapă pregătirea din timp, să pună cât mai multe întrebări profesorului de la clasă şi să-şi clarifice nelămuririle. Consider că acolo unde simţi că ai lipsuri, să urmezi meditaţii. Am urmat şi eu meditaţii la istorie, o singură zi pe săptămână, timp de două luni. Am avut nevoie de cineva care să mă înveţe cum să formulez răspunsurile, deoarece se punctează foarte mult limbajul tău şi formularea. Probabil că nota ar fi fost mai mică dacă nu urmam meditaţiile. Nu am avut emoţii pentru note, ci pentru examen în sine. Cred că orice elev a avut emoţii înainte de examen, deoarece nu cunoşti ce subiect o să pice, ce operă o să fie la română sau ce capitol o să fie la istorie. După facultate, trebuie să mai urmez doi ani Institutul de Magistratură, care este doar în Bucureşti, aşa că voi vedea ce îmi rezervă viitorul. Mi-ar plăcea să mă întorc la Tulcea. Mi se pare că este un oraş liniştit şi foarte frumos şi nu m-ar deranja să mă întorc aici. De la finalul gimnaziului, începutul liceului, am ştiut că vreau să merg la Drept şi în ultimul an m-am decis exact ce vreau să fac după terminarea facultăţii. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii şi vreau să ajut cât mai mult. Consider că dreptul îmi oferă această şansă să lucrez cu oamenii, să fiu alături de ei şi să fac ceva bun pentru ei. Doresc să-i mulţumesc mamei în mod special că a fost alături de mine pe tot parcursul pregătirii, şi pentru admitere, şi pentru acest examen, şi fără ea nu aş fi reuşit să fac faţă! De asemenea, îi mulţumesc doamnei profesor de limba şi literatura română şi diriginte, Daniela Dinu, care m-a îndrumat pe parcursul acestor ani de liceu şi mi-a fost alături şi mi-a oferit motivaţie şi încredere în mine”, ne-a declarat absolventa Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Andreea-Teodora Arcuş.

Pe podium s-au situat alte două eleve de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, specializarea ştiinţe ale naturii,  ambele cu media 9.90. Este vorba despre Andreea-Maria Alexe şi Mihaiela-Giulia Marin.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.