Tinerii tulceni talentaţi se pot înscrie până vineri, 12 iulie, la ediţia pilot a Concursului DeltArt Camp 2024 (pictură, modelaj), desfăşurat în cadrul taberei de sculptură şi pictură ce se desfăşoară zilele acestea în Satul Pescăresc Tradiţional. Primăria Tulcea pune la bătaie premii totale în valoare de 10.000 lei.

Participanţilor li se asigură transportul cu autobuz electric, zilnic, cu plecare de la Hotel Delta la ora 10.00 şi plecare de la Sat Pescăresc – ora 14.00.

Tema concursului DeltArt Camp 2024 este „Univers Deltaic” şi cuprinde trei categorii, respectiv Gimnaziu, Liceu şi Studenţi. Până ieri erau înscrişi 20 de tineri, aşteptându-se în jur de 50-60 de participanţi atât din Tulcea, cât şi din alte oraşe ale ţării.

Doritorii se pot înscrie gratuit în cadrul concursului dacă fac parte din una din categoriile menţionate, materialele fiind oferite din partea organizatorilor.

Înscrierile se pot face atât pe e-mail contact@primariatulcea.ro, cât şi personal, în incinta Satului Pescăresc.

„Participanţii se pot înscrie pe site-ul Primăriei, dar pot veni şi la faţa locului unde semnează nişte liste de prezenţă. Noi am popularizat pe reţele acest concurs, dar şi prin alte mijloace am transmis informaţiile necesare. Sunt mai multe modalităţi prin care se pot înscrie în concurs, inclusiv la faţa locului, la Satul Pescăresc. Încă de ieri s-au înscris persoane, fiind o zi pilot. Nu era trecut în programul propriu-zis, dar noi am anunţat ca să vedem care este impactul. Astăzi avem în jur de 20 de concurenţi înscrişi, ieri am avut doar 6. Probabil vor veni zilele următoare şi mai mulţi. Per total cred că se vor înscrie în jur de 50-60 de persoane atât din Tulcea, cât şi din alte oraşe. Noi mai avem o intenţie, să încercăm să lucrăm şi cu copiii de la fundaţii, deoarece ne dorim să vină şi ei. Deocamdată grosul îl reprezintă elevii de la Liceul de Artă. De asemenea, au început să apară şi studenţi de la arte, având o categorie în concurs pentru ei. Încercăm să acoperim toată paleta cronologică, începând de la 11 ani până la 20+. Acest concurs este pentru tineri şi studenţi, pentru că paleta este completată de participanţi, de artişti profesionişti care sunt invitaţi în cadrul workshop-ului ca părţi active şi esenţiale în desfăşurarea concursului. Noi avem trecut în program până joi inclusiv workshop-ul, dar probabil îl vom continua şi vineri. Deci se vor putea înscrie inclusiv joi. Probabil vor exista şi cei din categoria întârziaţi care se vor putea înscrie în cele din urmă şi vineri, deci nu blocăm accesul nimănui”, ne-a declarat, ieri, preşedintele UAP Tulcea şi coordonatorul evenimentului,  Doru Luchian.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să ştie că organizatorii vor oferi premii în bani. Premiile totale, la toate categoriile, se ridică la suma de 10.000 lei. Astfel la categoria Gimnaziu, premiul I se ridică la 450 de lei, premiul II la 350, premiul III la 250 şi cele cinci menţiuni câte 150 lei fiecare. La categoria Liceu, premiul I este 550 lei, premiul II- 450 lei, premiul III – 350 lei, iar cele 10 menţiuni câte 250 lei fiecare. La categoria Studenţi, premiile sunt pentru locul I- 600 lei, premiul II – 550 lei, premiul III – 450 lei, iar pentru cele două menţiuni câte 350 lei. De asemenea, se vor oferi şi premii speciale în valoare de 2.050 lei

Festivitatea de premiere va avea loc înaintea vernisajului care va avea loc sâmbătă, 13 iulie, de la ora 17.00.

„Lucrările vor fi jurizate, iar rezultatele acestei jurizări se vor concretiza într-o festivitate de premiere care va avea loc înainte de vernisajul din 13 iulie, sâmbătă, ora 17.00. Vernisaj care va lega demersurile tuturor, inclusiv cele ale artiştilor profesionişti. Nu există taxă de participare, ci premii. Participanţilor li se oferă materiale din partea organizatorilor. Deci, nimeni nu este grevat din punct de vedere financiar în ceea ce priveşte participarea la acest concurs. Este prima ediţie, ediţia pilot, şi încercăm să reglăm metabolismul acestui concurs pentru anii care vin şi sigur că ne bazăm pe ceea ce ştim că putem în momentul de faţă. Pentru sculptură ar fi necesară o infrastructură şi logistică mai complexă. În primul an testăm aceste două zone, respectiv pictură şi modelaj, care ne sunt mai la îndemână din punct de vedere logistic. Este ediţia pilot şi se doreşte continuarea”, ne-a spus Doru Luchian.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.