Aproape douăzeci de ansambluri folclorice de copii fac spectacol şi astăzi în Piaţa Civică şi pe plaja Ciuperca în cadrul Festivalului „Peştişorul de Aur”, ce va ţine până duminică. Distracţia va începe de la ora 19.30 în Piaţa Civică unde vor participa ansambluri din Georgia, Egipt, Macedonia de Nord, Vaslui – Fanfara Rotaria, Maramureş, Piatra Neamţ şi din Tulcea- Babadag, Niculiţel, Danubius. Pe plaja Ciuperca, începând cu ora 18.30, vor dansa ansambluri din Letonia, Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, Dâmboviţa, Prahova, Dolj şi Arad. Atmosfera de pe plaja lacului Ciuperca va fi întreţinută de dansatorii de la Let’s Go Dance şi de DJ Emil Lassaria în cadrul festivalului  „Savoare şi ritm” ce se suprapune cu „Peştişorul de aur”.

Festivalul „Savoare şi ritm” va aduce, în perioada 9-13 august, pe scena de pe plaja lacului Ciuperca atât spectacole susţinute de ansamblurile folclorice de copii în cadrul Festivalului Peştişorul de aur, cât şi DJ, ansamblul Baladele Deltei şi artiştii Dony şi Elena Ionescu.

În perioada Festivalului Peştişorul de Aur, pe strada Unirii din apropiere de centrul oraşului are loc Târgul meşterilor populari, iar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ambelor evenimente traficul auto în această zonă, cât şi pe aleea Lac Ciuperca va fi restricţionat.

Festivalul „Savoare şi ritm” va fi urmat de Tulcea Fest, eveniment desfăşurat în 14-15 august, care marchează Zilele municipiului Tulcea.

Tulcea Fest va include spectacole de artificii şi lasere, dar şi recitaluri susţinute de Cabron, White Mahala, Partizan şi Feli.