Chiar dacă municipiul intră în sărbătoare, începând de ieri se toarnă primul strat de asfalt pe strada I.L. Caragiale, de la intersecţia cu strada Neptun şi până la intersecţia cu strada Corneliu Gavrilov. Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a precizat că stratul de asfalt se toarnă inclusiv astăzi, iar traficul a fost obstrucţionat  pe strada cu pricina, iar pe strada Aleea Trifoiului se circulă în ambele sensuri, pentru a oferi o alternativă rutieră cât timp au loc asfaltările de la Neptun până pe Corneliu Gavrilov.

Pe această stradă, la fel ca şi pe alte străzi ale municipiului, s-au realizat investiţii complexe, de apă, canalizare, introducerea liniilor de comunicaţii în subteran, scoaterea stâlpilor de pe trotuare, etc. Zona a fost modernizată şi prin reabilitarea iluminatului stradal, construirea rigolelor de scurgere, a zidurilor de sprijin, asfaltarea aleilor, etc.

„Investiţiile presupun schimbarea în totalitate a conductelor de apă, de canalizare. De asemenea, s-au dat cote şi pante pentru că, în trecut, pe aceleaşi conducte curgea şi apa pluvială, şi canalizarea. O mare problemă a fost în zona Neptun-Fraher, pentru a da panta respectivă, acesta este motivul pentru care s-a întârziat atât de mult. De asemenea, s-au scos stâlpii de electricitate şi s-au introdus toate cablurile în pământ, inclusiv cele de telefonie, internet, de STS. În întreg cartierul, tot ce cuprinde I.L. Caragiale, au fost reabilitate marea majoritate a aleilor, care au fost reasfaltate. De asemenea, am făcut ziduri de sprijin, rigole de scurgere, la fel ca pe Alea Mugurel.  Toate aleile au acum iluminat electric cu lămpi, candelabre. Am întâmpinat foarte multe probleme şi multe dintre ele au fost şi din cauza noastră. Acum se toarnă primul strat, după aceea vom aduce căminele la cotă şi, probabil, dacă ne ajută timpul, până în toamnă asfaltăm şi stratul doi”, ne-a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

În municipiu, lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor şi cartierelor sunt în plină desfăşurare pe mai multe străzi şi în diferite zone ale oraşului, acolo unde se asfaltează, după ce în prealabil se excavează şi se aştern straturile de piatră. De asemenea, se lucrează la trotuare, se ridică la cotă căminele, se montează conducte de canalizare şi de alimentare cu apă, semnalizarea rutieră, iluminatul public, se modernizează parcările şi se introduc reţelele în subteran.