Administrator de aproximativ cinci ani la o societate de transport, Grigore-Grişa Panait este primarul ales la Carcaliu pe data de 9 iunie. Noul edil este căsătorit şi împlineşte anul acesta  36 de ani.

Printre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetăţenii din Carcaliu se află lipsa transportului public, câinii maidanezi, care au făcut victime în comună, şi lipsa locurilor de joacă pentru copii, ne spune primarul ales.

„Prioritatea principală pe care o am în acest mandat este să asigur transportul cetăţenilor. Comuna nefiind pe o şosea judeţeană, foarte greu intră microbuzele la noi. Având în vedere că localitatea este alcătuită în mare parte din persoane vârstnice, acestea se deplasează greu la farmacii, la spitale sau la bănci. La noi în comună nu avem parc pentru copii, lucru de care se plâng oamenii. Multe persoane care au venit din diaspora se deplasează la Greci, Brăila ca să le ofere alternative copiilor pentru a petrece timpul liber. De asemenea, există şi multe plângeri vizavi de câinii maidanezi de pe stradă, care sunt foarte mulţi. Nu ştim de unde sunt aduşi sau de ce s-au înmulţit atât de tare. Avem cazuri foarte grave în care cetăţenii au ajuns la urgenţă după ce au fost muşcaţi de câini”, ne-a declarat primarul ales al comunei Carcaliu, Grigore-Grişa Panait.

Viitorul primar care va ocupa fotoliul din octombrie doreşte să continue proiectele actuale care se află în desfăşurare, cu toate că pentru unele dintre ele nu s-au mai făcut demersuri pentru obţinerea avizelor.

„Ca şi proiecte locale, urmează să se finalizeze asfaltarea străzilor şi modernizarea centrului comunei. Ştiu că există nişte probleme, deoarece primarul actual nu a mai făcut demersurile pentru a obţine avizele respective. Îmi doresc să păstrez toate proiectele care se află în desfăşurare. Printre proiecte se numără modernizarea Primăriei şi a Căminului Cultural. Problema este că nu ştiu cum voi găsi documentaţia când o să preiau mandatul. Anumiţi constructori care s-au ocupat de proiectele respective spun că nu se înaintează cu avizele pentru a continua proiectele. Am înţeles că este supărat actualul primar şi nu mai vrea să facă demersurile pentru obţinerea avizelor”, ne-a spus  Grigore-Grişa Panait.

Realizarea unei legături şi a unei comunicări eficiente cu cetăţenii va fi una dintre priorităţile viitorului primar, de la care nu se va dezice.

„În localitate trebuie schimbată gândirea şi modul de comunicare cu oamenii. Până acum a fost o comunicare foarte agresivă cu cetăţenii. Oamenii se plângeau că le era frică să meargă la Primărie, deoarece ştiau deja că o să primească un  refuz. Personalul Primăriei nu îi ajuta, nu îi îndruma. Ar trebui să existe comunicare cu cetăţenii şi totodată să vină cu idei, propuneri pentru a ne fi bine tuturor”, menţionează primarul ales al comunei Carcaliu.

Grigore-Grişa Panait a candidat din partea Partidului Naţional Liberal (PNL) şi a reuşit să câştige Primăria comunei Carcaliu cu 46,24% din voturi,  obţinând de la cetăţeni un număr de 436 voturi.

Conform recensământului efectuat în 2021, populaţia comunei Carcaliu se ridică la 2.136 de locuitori.