A doua ediţie a Festivalului Dunării #CuApeleCurate se desfăşoară anul acesta între 12 şi 14 septembrie la Sulina. Evenimentul este organizat de Asociaţia MaiMultVerde, în cadrul programului Cu Apele Curate, şi păstrează tema generală legată de importanţa reducerii poluării apelor fluviului cu plastic, cu accent pe cantităţile de deşeuri transportate în Marea Neagră şi pe importanţa cooperării transfrontaliere şi trans-sectoriale în perioade de criză internaţională, în special cu ţările dunărene vecine – Ucraina şi Republica Moldova.

„Timp de trei zile, prin intermediul unui program diversificat, ne propunem să informăm, să sensibilizăm şi să implicăm participanţii la eveniment în discuţii despre provocările sociale din zonă, despre conservarea naturii şi prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice”, a precizat Marta Popescu, coordonator program Cu Apele Curate.

Pe lângă ateliere pentru copii şi adulţi, expoziţii, proiecţii de film, concerte şi plimbări cu caiacele, în cadrul evenimentului vor fi organizate o serie de dezbateri dedicate protecţiei mediului şi un workshop interdisciplinar dedicat atât ONG-urilor din ţările dunărene, cât şi jurnaliştilor. Pe scena festivalului vor urca, alături de ansamblurile locale, trupele Partizan şi Taraf de Caliu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.