În urma solicitărilor transmise de şase şcoli tulcene, consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului. Unităţile şcolare care au solicitat bani sunt Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată” Tulcea, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 18, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic ,,Brad Segal”, Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna” şi Şcoala Gimnazială ,,Constantin Găvenea”.

De exemplu, Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna” a cerut suma de 40.000 lei pentru realizarea unor lucrări de întărire a gardului care s-a degradat. De asemenea, Liceul Tehnologic ,,Brad Segal” a cerut 30.000 lei în vederea finalizării reparaţiilor curente şi a igienizărilor necesare pentru anul şcolar 2024-2025.

„Au fost mai multe şcoli care au făcut solicitări pentru suplimentarea bugetului de cheltuieli. Am folosit nişte bani care nu erau cheltuiţi de la <<cheltuieli curente>> şi i-am adăugat la unele solicitări ale şcolilor şi la investiţii. De exemplu, avem blocuri, şcoli sau locuinţe pentru tineri unde era necesară o suplimentare a sumelor care erau alocate. Am reglat în aşa fel încât să nu avem probleme în perioada următoare”, ne-a declarat primarul municipiului, Ştefan Ilie.

Edilul spune că şcolile sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar chiar dacă o parte din unităţile de învăţământ sunt în reparaţii. De asemenea, edilul atrage atenţia că la unele unităţi de învăţământ din municipiu precum Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” au fost descoperite şi alte probleme de infrastructură care nu erau vizibile la începutul lucrărilor şi care au necesitat mai mulţi bani şi mai mult timp de lucru.

„Avem multe şcoli care sunt în reparaţii, dar procesul de învăţământ este asigurat. Chiar luni a avut loc o întâlnire cu directorii din tot judeţul la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a preîntâmpina alte posibile probleme care ar putea apărea la începerea şcolii. La Moisil încă mai sunt lucrări de făcut. În momentul în care am început reabilitarea la Moisil, am văzut că mai sunt necesare anumite lucrări de consolidare care la început nu erau vizibile. Atunci când am decopertat acoperişul, am văzut că necesită mai multe lucrări care nu erau programate şi atunci a trebuit să suplimentăm pentru a putea realiza o infrastructură cât mai solidă, nu puteam să realizăm lucrarea doar cu ce era prevăzut iniţial. Lucrările acestea de consolidare suplimentare au necesitat şi un timp mai lung decât era prevăzut iniţial. Important este că vom realiza un obiectiv ce va avea o garanţie destul de lungă în timp. Nu putem să reparăm acum, iar peste un an, doi, să facem alte lucrări”, a precizat edilul.

Potrivit informaţiilor făcute publice de inspectorul şcolar general Viorica Pavel, elevii din câteva şcoli din municipiu vor fi relocaţi în cadrul altor unităţi de învăţământ.

„Avem unităţi de învăţământ în care elevii sunt relocaţi în altele datorită lucrărilor de reabilitare/ modernizare care se realizează. Astfel, 236 de preşcolari de la Grădiniţa cu program prelungit <<Dumbrava Minunată>> sunt relocaţi la Liceul Tehnologic Agricol <<Nicolae Cornăţeanu>> de anul trecut. De asemenea, de la Liceul Teoretic <<Grigore Moisil>> au fost relocaţi 704 elevi la Liceul Tehnologic Agricol <<Nicolae Cornăţeanu>>. De la Liceul de Artă <<George Georgescu>> au fost relocaţi 470 de elevi la Liceul Tehnologic <<Ion Mincu>> Tulcea. Totodată, din această toamnă, Şcoala Gimnazială <<Ion Luca Caragiale>> va funcţiona cu tot ce înseamnă clase gimnaziale, primare. Clasele de step vor funcţiona la Liceul Tehnologic <<Anghel Saligny>>. Şcoala 14 s-a mutat în locaţia nouă şi modernă. De asemenea, grupele de preşcolari vor funcţiona la Liceul Teoretic <<Ion Creangă>>”, a explicat Viorica Pavel.