Ministrul Agriculturii a anunţat că peste 500 de fermieri din toată ţara vor primi bani ca să-şi achiziţioneze utilaje noi. Vorbim despre un proiect în valoare de aproximativ 147 de milioane de euro, fonduri europene care vor fi direcţionate (în cadrul sub-măsurii de finanţare 4.1) către investiţii în exploataţii agricole.

La Tulcea au fost depuse 104 cereri de finanţare, dintre care doar 61 au fost eligibile. Cererile de finanţare ce nu au fost declarate neconforme sau neeligibile vor face obiectul unui nou raport de selecţie ulterior finalizării procedurilor de evaluare desfăşurate la nivelul AFIR.

„Conform raportului de selecţie intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. <<Achiziţii simple de utilaje la nivelul fermei>> – sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr şi formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară la nivelul Oficiului Judeţean Tulcea au fost depuse un număr de 104 cereri de finanţare. În urma procesului de evaluare şi de analiză a cererilor de finanţate depuse online au fost declarate eligibile în vederea finanţării un număr de 61 cereri. Restul cererilor de finanţare ce nu au fost declarate neconforme sau neeligibile în cadrul raportului intermediar vor face obiectul unui nou raport de selecţie ulterior finalizării procedurilor de evaluare desfăşurate la nivelul AFIR”, ne-a declarat directorul OJFIR Tulcea, Nicolae Ştefan Văduva.

Fermierii eligibili sunt din localităţile Baia, Beştepe, Casimcea, Caugagia, Cerna, Ciucurova, Dăieni, Enisala, Garvăn, Izvoarele, Jurilovca, Lunca, Lăstuni, Mahmudia, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Neatârnarea, Nicolae Bălcescu, Parcheş, Slava Cercheză, Sarighiol de Deal, Somova, Topolog, Tulcea,Valea Teilor,Valea Nucarilor, Visterna şi Zebil.

La nivel naţional, 10 proiecte sunt eligibile rămase în aşteptare cu o valoare de 2,6 milioane de euro. Alte 22 de cereri de finanţare sunt neconforme, în valoare de 4,5 milioane de euro, iar 8 proiecte însumând 2,4 milioane de euro sunt declarate neeligibile în urma evaluării.