Administraţia Zonei Libere (AZL) din Sulina derulează două proiecte finanţate din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii portuare din cel mai estic oraş al Uniunii Europeană, valoarea totală a acestora fiind de peste 220 de milioane de lei.

„Această investiţie va transforma radical Sulina, aducând o nouă dinamică economică oraşului. Modernizarea portului va atrage un flux crescut de mărfuri şi, implicit, va stimula interesul pentru investiţii în zonă. (…) Consider că aceste proiecte sunt o realizare majoră, nu doar pentru oraş, ci la nivel naţional, deoarece Portul Sulina va (re)deveni un pol de dezvoltare economică, cu efecte pozitive pe termen lung. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că, prin aceste proiecte, reuşim să răspundem nevoilor reale ale comunităţii din Sulina, oferindu-le locuri de muncă şi oportunităţi economice sustenabile. În acelaşi timp, suntem atenţi la protejarea mediului şi la implementarea unor soluţii care vor asigura un echilibru între dezvoltare şi protejarea ecosistemului unic al Deltei Dunării. Este o dovadă că modernizarea şi sustenabilitatea pot merge mână în mână”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Cele două proiecte au ca obiectiv general transformarea portului Sulina într-un hub modern accesibil operatorilor economici din diverse industrii, aşa încât viitorul punct de atracţie pentru investitori să devină un generator de oportunităţi economice şi sociale pentru comunitatea locală.

„Portul modernizat va deveni un important nod de transbordare între navele fluviale şi maritime, inclusiv cele de până la 40.000 dwt, facilitând transportul de mărfuri din România, Moldova şi Ucraina către pieţele din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia. Activităţile portului vor fi susţinute de o reţea de transport de tip feeder, colaborând cu porturile din Izmail, Reni, Giurgiuleşti, Galaţi şi Brăila, asigurând o conectivitate optimă în regiunea Dunării”, se arată în comunicatul de presă al AZL Sulina.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.