Aproximativ 70 de tulceni, printre care şi-un gălăţean, vor învăţa, începând de astăzi, la Murighiol, cum să-şi deschidă Puncte Gastronomice Locale (PGL). Cursul de formare dedicat înfiinţării şi autorizării Punctelor Gastronomice Locale va avea loc în perioada 21-23 noiembrie.
În prezent, în comuna Murighiol sunt două PGL-uri autorizate, iar în satul Dunăvăţu de Jos unul singur.
„Nu mă aşteptam să fie un interes atât de mare în localitate, mai ales că a fost organizat din scurt cursul. Am dorit să îl facem pe ultima sută de metri, deoarece nu se ştie dacă vor mai fi fonduri anul viitor. A picat într-o perioadă nepotrivită, fiind şi alegerile. Astfel, am fost nevoiţi să găsim o altă variantă pentru a nu se interpreta. Din acest motiv am ales să-l organizăm la o pensiune, şi nu la Căminul Cultural, care aparţine de Primărie. Ne dorim ca oamenii să plece cu informaţii utile, dar şi să-i sprijinim pe viitor pentru a-şi deschide Puncte Gastronomice Locale. Mai mult, cei de la Sfântu Gheorghe ne-au invitat anul viitor, în luna mai, să participăm cu câteva puncte gastronomice locale la Festivalul Scrumbiei. Le mulţumim pe această cale!”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Dunavăţ – Natură, Oameni, Tradiţii, Ciprian Ulianov.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.