Un restaurant plutitor care a fost deja amplasat pe Dunăre în zona „Sindicatelor”, şi urmează sa fie dat în folosinţă în sezonul turistic, a stârnit un val de reacţii în şedinţa Consiliului Judeţean Tulcea, ce a avut loc vinerea trecută la sala Mihail Kogălniceanu.
Managerul OMD Municipiul Tulcea, Alexandru Filip, a declarat că ar exista o concurenţă neloială între acest restaurant plutitor şi restul unităţilor de alimentaţie de pe Faleza „Ivan Patzaichin”. Explicaţia ar fi că pentru a obţine o autorizaţie de funcţionare, restaurantele de pe uscat ar urma o procedură mult mai greoaie, ce implică multă hârţogăraie, faţă de cele aflate pe apă.
„Sentimentul meu este că anul acesta o luăm de la capăt, că mutăm şi extindem focusul de pe faleză şi pe cheiul Dunării. Ridic această problemă pentru că mi-a atras atenţia acea ambarcaţiune, restaurant amplasat recent chiar în dreptul parcării de la Casa Sindicatelor. Este o construcţie foarte mare care înţeleg că ar urma să fie un restaurant, ceea ce este în regulă, dar pe de altă parte creează o concurenţă neloială tuturor restaurantelor de pe faleză care urmează tot fluxul de a se autoriza. Înţeleg că un restaurant plutitor are o procedură simplificată de a se autoriza”, a declarat, în cadrul şedinţei de vinerea trecută, Alexandru Filip.
Directorul Administraţiei Zonei Libere (AZL) Sulina, Dragoş Ioniţă, a precizat că accesul la infrastructura portuară navală se face în mod liber şi nediscriminatoriu.
„Pe luciul de apă este delicată treaba. Conform OG 22, accesul la infrastructura portuară se face în mod nediscriminatoriu. Eu nu pot spune că îmi place un anumit ponton, iar altul nu. Nu există criterii de selecţie. Accesul la infrastructura portuară navală se face în mod liber şi nediscriminatoriu. Nu pot veni cu un regulament pentru a completa acest OG. Eventual putem face o propunere de modificare a OG-ului”, a precizat Dragoş Ioniţă.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.