Dintre cei 30 de membri care formează Consiliul Judeţean Tulcea în mandatul 2024 – 2028, 12 sunt figuri noi printre aleşii judeţeni.

PSD are 13 consilieri locali, şase dintre ei au făcut parte şi din mandatul trecut, iar unul din mandatul 2012-2016. PNL are 11 consilieri judeţeni, doi dintre aceştia fiind la primul mandat.

AUR, un partid nou intrat în Consiliul Judeţean, are şase consilieri, unii dintre ei obţinând în trecut  mandate de consilier pe listele altor partide.

Unul dintre consilierii judeţeni aflaţi la primul mandat este Ionuţ-Cristian Niţor, AUR.

Născut în 1986 în Tulcea, Ionuţ-Cristian Niţor a copilărit în satul Malcoci, comuna Nufăru. A absolvit ştiinţele sociale şi în prezent este director general al societăţii M.E.N.S, societate subcontractoare pe platforma Vard – Ficantieri.

Este căsătorit cu Tania Eliza Niţor şi are doi copii.

În Consiliul Judeţean, face parte din Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive şi turism.

– Când aţi decis să vă implicaţi în politică şi ce anume v-a convins să faceţi acest pas?

– M-am implicat în politică dintr-o profundă nemulţumire faţă de direcţia în care a fost condusă ţara noastră în ultimii ani. Am văzut cum clasa politică a fost mai preocupată de interese personale şi de jocuri de culise decât de problemele reale ale românilor. Am decis că nu mai pot sta deoparte şi aştepta ca alţii să facă schimbarea. Cred că România are nevoie de oameni oneşti, care să pună interesul naţional mai presus de orice şi să lupte pentru drepturile cetăţenilor. Politica nu trebuie să fie un mijloc de îmbogăţire, ci un instrument prin care să construim o societate corectă, în care munca cinstită este apreciată, iar resursele ţării sunt folosite în beneficiul tuturor.

– Care credeţi că este percepţia tulcenilor despre Consiliul Judeţean?

– Mulţi tulceni îşi doresc ca administraţia judeţeană să fie mai aproape de ei, să comunice mai deschis şi să ia decizii transparente, în interesul comunităţii. În ultimii ani, s-au făcut paşi în această direcţie, dar încă mai este loc de îmbunătăţiri. Este esenţial ca administraţia locală să fie mai eficientă şi să pună cetăţeanul pe primul loc. Doar prin colaborare şi dialog constant cu oamenii putem lua deciziile corecte pentru judeţul Tulcea.

– Care sunt „ţintele” aleşilor AUR pentru 2025?

– Ne propunem să punem un accent deosebit pe consolidarea unei economii locale puternice, sprijinirea fermierilor şi micilor întreprinzători, şi promovarea unui sistem educaţional de calitate. De asemenea, dorim să dezvoltăm turismul în judeţ, în special în zona Deltei Dunării, valorificând potenţialul natural şi cultural al regiunii. În paralel, ne angajăm să păstrăm şi să conservăm tradiţiile locale, pentru a le transmite generaţiilor viitoare. O administraţie mai transparentă şi responsabilă, care să răspundă nevoilor cetăţenilor şi să susţină dezvoltarea infrastructurii, este esenţială pentru un judeţ mai prosper şi mai unit.

– În viziunea dvs., care sunt principalele probleme ale judeţului, dar şi ce soluţii propuneţi prin care le puteţi soluţiona?

– Una dintre soluţiile esenţiale pentru dezvoltarea judeţului este investiţia în digitalizarea administraţiei şi a mediului de afaceri. Crearea unei infrastructuri digitale performante, inclusiv accesul la internet rapid în toate zonele judeţului, poate facilita interacţiunea directă între companii şi instituţii publice. Prin implementarea unor platforme online de servicii publice şi de suport pentru întreprinderi, am putea simplifica procedurile birocratice şi am reduce timpul de aşteptare pentru diverse autorizaţii. Acest mediu digital modern ar putea, de asemenea, să stimuleze inovaţia, să atragă investiţii în tehnologie şi să transforme judeţul într-un hub regional competitiv, favorizând astfel dezvoltarea economică şi crearea de noi locuri de muncă.

– Ce proiecte doriţi să iniţiaţi în acest mandat?

– Vreau să sprijin afacerile mici prin programe de consultanţă, acces mai uşor la finanţare şi reducerea birocraţiei astfel încât judeţul să devină un mediu atractiv pentru antreprenori.

Totodată, digitalizarea administraţiei este o prioritate. Implementarea unor platforme online va simplifica accesul cetăţenilor şi firmelor la servicii publice, eliminând drumurile inutile la ghişee.

Susţinerea mediului de afaceri şi modernizarea administraţiei sunt esenţiale pentru dezvoltarea judeţului, iar aceste proiecte vor avea un impact real.

– Ce faceţi în timpul liber? Care sunt hobby-urile dumneavoastră?

– În puţinul timp liber pe care îl am, îmi place să călătoresc şi să descopăr locuri noi, atât în ţară, cât şi în afara ei. Fiind implicat în mediul de afaceri, urmăresc cu interes inovaţiile din diverse domenii şi mă inspir din experienţele altor antreprenori.

Totodată, petrec cât mai mult timp posibil alături de familie şi prieteni, considerând că echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală este esenţial.

– La final, un mesaj pentru tulcenii care v-au votat, dar şi pentru cei care nu au făcut-o.

– Indiferent de opţiunea lor, îi asigur pe toţi tulcenii că voi reprezenta interesele întregii comunităţi. Vreau o  administraţie deschisă, care să răspundă nevoilor oamenilor prin fapte, nu doar prin vorbe. Voi fi mereu disponibil pentru dialog şi implicat în soluţionarea problemelor judeţului.

În ediţiile următoare vom continua prezentarea consilierilor locali şi judeţeni aflaţi la primul mandat.