Ciobanii nu prea vor avea de ales anul acesta. Ei trebuie să vândă la un preţ mai mic decât cel dorit carnea de miel, pentru Paşte. Anul trecut, în perioada sărbătorilor pascale preţul pe kilogramul de miel în viu cumpărat de la fermieri era 23 lei/kilogram, iar carcasa ajungea şi la 40 lei/kg. În pieţe şi supermarketuri preţul era între 35 şi 45 de lei, în 2024. Anul acesta, fermierii spun că preţul mielului va fi 18 lei//kg în viu, o veste bună pentru tulcenii care-şi doresc să aibă pe masa de Paşte carne de miel. Totuşi, nu acelaşi lucru putem să-l spunem şi despre fermieri, care au fost surprinşi că preţul pe kilogramul de miel a scăzut, în doar o singură lună, de la 22 lei la 18 lei.
Potrivit primarului comunei Stejaru, Dumitru Enache, preţul este influenţat de cel pe care-l are piaţa ţărilor arabe, dar şi de exportatorii din România.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.