Mieii pentru Paşte se vând de ieri în Piaţa Sfântu Gheorghe şi Piaţa Veche. Tulcenii care vor să achiziţioneze carnea de miel trebuie să ştie că preţul este 50 lei/kilogram. Şi carnea de ied se vinde la acelaşi preţ.
Chiar dacă preţul pare unul destul de piperat, tulcenii vor avea posibilitatea să cumpere mielul porţionat, în funcţie de preferinţele lor. De asemenea, se va putea negocia preţul final cu producătorii prezenţi în piaţă.
Potrivit directorului SC Agropieţe SA Tulcea, Rodica Pascale, numărul comercianţilor este dublu faţă de anul trecut.
„Astăzi am dat startul comercializării cărnii de miel şi de ied. În Piaţa Sfântu Gheorghe avem şase producători, iar în Piaţa Veche există în hala de carne o persoană care comercializează acest tip de produs specific sărbătorilor pascale. Pentru Piaţa Vest încă nu avem solicitări. Spaţiile au fost avizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi ca atare, de astăzi, comercianţii sunt în hala de carne. Persoanele care comercializează carnea de miel provin din judeţul Tulcea, din Lăstuni marea majoritate, Visterna şi Mihail Kogălniceanu. Preţul afişat este de 50 lei/ kilogram atât la miel, cât şi la ied. Se poate vinde şi porţionat. Am văzut că erau persoane care solicitau jumătate sau un sfert de miel. Deci, producătorii îl tranşează în funcţie de dorinţele clientului. Faţă de anul trecut numărul comercianţilor este mai ridicat. În Piaţa Sfântu Gheorghe anul trecut am avut trei producători, iar anul acesta dublu. Deci sunt mai mulţi faţă de ultimii doi ani”, ne-a declarat, ieri, directorul SC Agropieţe SA Tulcea, Rodica Pascale.
Mieii sunt sacrificaţi în abatoare autorizate şi verificaţi de personalul medical veterinar al pieţei, astfel încât carnea să fie 100% sigură pentru cumpărători.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.