Lipsa culturii şi nevoia disperată de a obţine bani rapid şi sigur îndeamnă multe tinere să aleagă calea prostituţiei. Multe femei ajung să fie bătute, jefuite sau chiar omorâte de clienţi.

Acesta este şi cazul celor două femei ucise cu sânge rece la Constanţa pentru a fi jefuite, una dintre ele fiind din Tulcea, mai precis din comuna Greci.

Potrivit medicului psihiatric Mihai Tatu, femeile s-au aflat la locul şi momentul nepotrivit. Traumele din copilărie nu ar fi un factor care să influenţeze tinerele în practicarea celei mai vechi meserii de pe pământ.

„În primul rând depinde de cultură. La ora actuală femeile consideră că trebuie să fie pe aceeaşi linie ca şi bărbaţii, ceea ce este foarte bine din partea lor, dar nu realizează periculozitatea la care se expun. Din nefericire s-a nimerit să dea peste un om cu probleme. El avea probleme deosebite, iar ele nu ştiau ce le aşteaptă. De asemenea, a intervenit şi nevoia de bani. Toată lumea vrea mulţi bani şi să-i obţină cât mai uşor, fără a realiza periculozitatea ieşită din comun la care se expun. Atât timp cât nu  aveau o profesie bine stabilită, oricând se puteau întâmpla minunile respective. S-a nimerit să fie la locul şi momentul nepotrivit. Traumele din copilărie nu sunt neapărat un factor pentru a profesa într-un astfel de domeniu. Cele care aleg această meserie doresc să arate că pot face o activitate prin care să câştige uşor bani. Din nefericire, dorinţa de a face bani printr-o astfel de profesie poate să apară la oricine. Nimeni nu poate să spună care este motivul pentru care au ajuns să facă lucrul respectiv”, ne-a declarat psihiatrul tulcean, dr. Mihai Tatu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.