„BaDaNuMo. Călătoriile seniorilor”, volumul lansat de Tania Nicolescu la începutul acestei săptămâni, la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna”, conţine cu precădere poveşti din călătoriile pe care seniorii tulceni le-au realizat de-a lungul timpului în diferite ţări, dar şi pe meleaguri româneşti. Potrivit autoarei, titlul cărţii „BaDaNuMo” înseamnă „Bătrân, dar nu mort”, şi este o invitaţie la schimbarea stilului de viaţă.

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi cel de-al 37-lea număr al Revistei „Seniorii tulceni”.

Tania Nicolescu ne poartă în călătorii în Odesa şi Cetatea Albă, Kiev, Bulgaria, Praga, Georgia, Armenia, Muntele Speranţei, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Uzbekistan, dar şi de pe meleagurile româneşti, precum Munţii Măcinului şi Caraorman.

„Pentru că atunci când călătoreşti devii o minte mai deschisă şi mai flexibilă, şi se deschid în faţă noi orizonturi, îţi sporeşti cunoaşterea, înveţi să te adaptezi şi descoperind lumea largă, de fapt te redescoperi şi pe tine. Vederi ample, sănătoase, caritabile despre oameni şi lucruri nu pot fi dobândite prin vegetarea într-un mic colţ de pământ toată viaţa. Aceasta este motivaţia pentru care am adunat într-o carte toate articolele despre călătoriile noastre şi pe care am intitulat-o <<BaDaNuMo. Călătoriile seniorilor”, a spus Tania Nicolescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.