Fabrică de confecţii din Tulcea va disponibiliza, în perioada imediat următoare, în jur de 70 de angajaţi din cauza situaţiei economice dificile cu care se confruntă societatea.

Persoanele vizate au fost deja notificate, iar Ziarul Delta a intrat în posesia unei astfel de notificări din care reiese că s-au redus substanţial comenzile principalului client al societăţii ce deţine 90% din portofoliul de comenzi al firmei începând cu 16 septembrie 2024, fapt ce conduce la neacoperirea în totalitate a capacităţilor de producţie pentru următoarea perioadă.

Notificarea a fost transmisă reprezentanţilor salariaţilor SC Confecţia SA, dar depusă şi la ITM Tulcea şi AJOFM Tulcea, iar din aceasta reiese că sunt propuse a fi desfiinţate un număr de 58 posturi direct productive şi 9 posturi indirect productive şi TESA.

De miercurea aceasta şi până la finalul lunii octombrie, persoanele notificate se află în perioada de preaviz de 20 de zile lucrătoare. După expirarea perioadei de preaviz, la 1 noiembrie, vor fi desfăcute contractele de muncă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.