Grigore Bejan a primit titlul de „Prieten al Artelor” pentru organizarea Taberei de Creaţie de la Dunavăţu de Jos, la Gala Premiilor Uniunii Artiştilor Plastici din România, unde au fost premiaţi cei mai merituoşi artişti ai anului 2023.

Grigore Bejan, proprietarul Pensiunii Sharaiman, organizează de 10 ani tabere de creaţie la Dunavăţu de Jos, ideea venind din partea mamei sale. Născut în Bucureşti, Grigore Bejan a ajuns în Dunavăţu de Jos ca pescar amator în urmă cu 30 de ani.

„Ideea a fost a mamei mele, ea fiind colecţionară şi iubitoare de artă. De copil mi-a insuflat pasiunea pentru artă, mergând împreună la muzee, spectacole de operă, teatru, concerte etc. Având un cerc de prieteni artişti, după ce am construit Pensiunea Sharaiman, i-am invitat acum 10 ani într-o tabără de creaţie timp de o săptămână. La rândul lor, au invitat şi ei colegi. În primele zile am vizitat Deltă Dunării pentru inspiraţie. Apoi au început să aştearnă pe şevalet viziunea lor despre aceste locuri care oferă subiecte infinite pentru inspiraţie. A fost o bucurie imensă să vedem rezultatele creaţiei artiştilor. În urma acestei experienţe, discutând cu oaspeţii noştri artişti, am înţeles că şi pentru ei este o săptămână de neuitat, vizitând Delta Dunării, experimentând produsele culinare locale, obiceiurile localnicilor şi nu în ultimul rând stând împreună şi cunoscând colegi noi”, ne-a declarat Grigore Bejan.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.