Cinci poliţişti tulceni au fost sancţionaţi de la începutul acestui an de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea (IPJ) pentru abateri disciplinare, iar din 29 de petiţii înregistrate, 10 au fost înaintate unităţii de parchet competente. Potrivit datelor transmise de IPJ Tulcea la solicitarea Ziarului Delta, în anul 2023 au fost sancţionaţi disciplinar un număr de nouă poliţişti.

„Poliţiştii care au fost sancţionaţi disciplinar au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea unor abateri din cele prevăzute la art. 57 lit. b) din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”, se arată în adresă.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Biroul Teritorial Tulcea, Răzvan Pocora spune că poliţiştii care se consideră neîndreptăţiţi pot depune contestaţii la sfârşitul cercetării.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.