Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a susţinut la Realitatea TV, că fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe George Simion în campania de la prezidenţiale. Scopul acestui ajutor este de a-l duce pe liderul în turul 2 al prezidenţialelor.

„Eu am vorbit şi cu Hrebenciuc. Şi mi-a zis: „Măi, nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi”. Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo lună jumate”, a declarat Becali, la emisiunea „Culisele Statului Paralel”, moderată de Anca Alexandrescu.

Dezvăluirea patronului FCSB confirmă acuzaţiile la adresa PSD, potrivit cărora ar urmări un blat cu AUR la alegerile prezidenţiale. Consecinţele acestei înţelegeri sunt, însă, extrem de periculoase pentru România.

Mai mulţi lideri liberali, inclusiv preşedintele PNL, au atras atenţia că, prin acest scenariu pus la care de PSD, social-democraţii nu fac altceva decât jocul Rusiei. Este ştiut faptul că Moscova şi-ar dori ca aderenţa politică a României la UE să fie una mai slabă, iar creşterea ponderii AUR în Parlament ar servi acestui interes.

Sesizând pericolul, conducerea PSD a ieşit public să dezmintă informaţia susţinută de Gigi Becali. Reacţia personală a lui Marcel Ciolacu, prin care a încercat să se delimiteze de Viorel Hrebenciuc şi să sugereze că acesta ar fi mai apropiat de Mircea Geoană decât de PSD, arată însă că deranjul este unul extrem de mare în tabăra social-democraţilor.

Practic, informaţia lansată de patronul FCSB ar putea deveni ceea ce specialiştii numesc „lebăda neagră” a campaniei, respectiv o dezvăluire care răstoarnă, prin implicaţiile sale, rezultatele unor alegeri.

Comunicat de presă